Thursday, December 30, 2010

sAAt iNi...

aku masih tak berhenti2 menangis..aku tak tahu lah knape ngn aku ni..??
tak abiz2 ag...babak air mata aku ni..
tadi aku kuar untuk terakhir kali nya..
saat yang aku xnak lalui..xpi aku harus tempuhi walau cm ner sekali pun..
walaupun singkat xpi dah cukup buat aku gembira..

malam ni malam terakhir aku d'rumah..ase sedih sangat nk tinggal..
tapi ase sunyi sangat rumah aku xde owg...adk2 aku semua dah ke asrama..
rindu sangat dengan dyeowg..terlalu cepat masa berlalu..
lepas ni aku dah x dapat makan masakan umi ag..
tak dapat jumpe kwn2 aku ag..
aku mesti indu kan semua 2..n adk aku yang bongsu..:(
umm sedihhh nyeee...aku bencii lah semua ni...

tq for my frenz...susah2 buat kan puding untk i..
bg hdiah kt i...tq sgt2...i xde pape pn nk bg kt u..
my love..syg kmu n bnciii sbb kita jumpa sekejap sngt..
tapi xpe lah..aku hapi sgt2..tq smue...

malam ni aku nak nangis sepuas-puasnye...
aku akn ingat saat ni sampai bila2..
aku syg kmu smue..tq so much kerana hadir dalam hidup aku..




mAAlasss nYE...

pagi ni awal sangat aku bgn..sebab adik aku RABIATUL akan berangkat ke sekolah..
dye terpaksa lah g awal sebab umi n abh esok nak g atar aku...
sedih sangat sebab dye x nk atar aku esok..kata nye takut x sempat...huh..
pagi2 lagi dah menangis..eeee sal lah 2, 3 ari ni asik nangis je haa..bncii btl..

sekarang ni aku duk kemas2 barang untuk berangkat esok..
malas nyeeee..!!! tuhan saje yg tahu...bnciii lh..
lmbat nye nak abiz bljar....berat sungguh ase nye nk g..
ni aku bncii ni cuti lame2 cm ne lah jadi nye..
gerenti kat sne 6ti aku kan nangis..mcm mula2 aku masuk..
jadi teringat..mula lah ari2 aku akan call umi..n kteowg kn sme2 nangis..hahaha

lepas ni makin sunyi lah rumah aku ni..semua dah xde..mesti sunyi gler adk ku yang bongsu 2..
cian kt dye...hehehehe...sabar lh dik yee...kteowg pergi m'cari ilmu..cish2 ayt..hahaaha
ehh lupe lak nak cter..semua adk2 aku..aku dah sebut yg ni sowg tertinggal..hahaha
adk aku yg k'dua sekarang berada di Kajang..umah pak ngah aku..
dia sekarang dah dapat keje..pembantu kedai kek..bez nye..ari2 mkn kek..
makin lame makin temban lah adk aku 2...huhuhuhu

adk-adk ku..
hehehe..oke lh..ni je kot nk tulis..huhuhuhu
i sure will miz u all..take care yee..

Wednesday, December 29, 2010

peNinG & bINgUng

hari ni 29.12.2010 genap 2 bln aku ngn my love ( love lah sgt)
tapi ntah lah nape aku rasa aku ngn dye bkn kapel..huhuhu
yelh agpun dulu aku ng dye hanye kwn tapi tetiba jd k'ksih..
ummm mula2 susah gak nk caye..cm lucu je..

tapi akhir2 ni kteowg dh x contact xthu lh nape...??
aku ade wk slah ke haa??? ase nye xde lak..msuk mlm ni 3 hari dh xdgr kaba brita..
last jumpe pn mase g kbmall 2 je...xpi 2 pun kteowg cm xknl je..
xbyk ckp..npe ekkk??? aku pning lh pkir..
tapi kalu ngn kawan aku SYAMIMI  (bkn dngki tau ngn u..juz nk luah je)
2 bukan maen ag..byk lak cter nye...
cedih pn ade kadang2..aku spe lah kt mata dye ekk
nak tak nak je layan aku nii...
dah lah ari 2 munkgkir janji..
kte nk jmpe..xpi xjmpe2 gak..konon ade hal penting..ummm hampeh btl!!!

kalu msj pun jarang2 je...dh lah kteowg msj lwt2..xprnh nk awl..
aku kadang nk gk msj 24 jam..bkn lh 24 jam bkn juz msj lh xnk lh mlm je..
ni buat aku suka bandingkan dengan yang dulu ni..
padan muke 2 ade dh gtal nk kapel ngn owg laen tanggung lh sendiri..:(
yelah laen owg laen care nye..mybe penting kan keje dari hal peribadi ni..kot lah..

aku ni sape ekk bg dye..??? eee bnciiiiiii


yOU eVertHing in mY Life

nth nape aku terasa nak cter pasal dye..
tapi aku memang nak cter tentang dye..aku tak kire..hahaha
dye adalah kawan aku..dulu kami memang tak rapt xpi sejak aku tinggal diasrama
aku dan dye jadi rapat disebabkan kwn aku..NABILAH..tq nabilah..
aku tak tahu nape tiba2 aku jadi sedih sgt ari ni...
selalu nye x de lah cm ni..smpai aku nangis..
tapi selepas aku dengar lagu YOU tiba2 aku jadi sayu sangat..
dan terus aku teringat kt my lovely NURSYAMIMI aku cedih sgt..
dan aku terus post lagu 2 untuk dye..hehehehe...
dalam ramai kawan2 aku..alhamdulilah tuhan masih pilih dye m'jadi sahabat aku..
aku harap hubungan ni takkan putus sampai bila2.. walaupun sekarang kami jauh..
tapi tiap kali ade waktu lapang aku mesti b'tandang ke rumah dye..bgitu juga dengan dye..
umah 2 telah m'jadi rumah k'dua aku..hahaha..aku syg sgt kat dye
sok adelah ari terakhirku b'ada di kelantan..hope sebelum aku balik ke perak..aku dapat jumpe dyee..
Tuhan aku mohon padamu agar kau izinkan aku bertemu dengan nya ya ALLAH..

nur syamimi
> to my frenz i bt ni khas untuk u..hope u ske < 

RINTIHAN HATI SEORANG RAKAN
nur kasih hatiku mendamai di kalbumu Syamimi
jernih setulus tadahan doa menghadapi segala ujian yang diberikan kepada ku
rahmati daku Syamimi dalam apa jua permintaanku
untuk bertemu dengan mu dengan bertemankan restu tuhan
kurniakan daku supaya mendapat kejayaan dalam apa jua yang kita lakukan supaya bertakhta
dan tersemat di dalam hati seribu impian mengejar cita-cita
di dunia kaulah penyeri hidupku Syamimi , di syurga aku akan ditemani bidadari Allah..

doaku sentiasa mengiringi mu..semoga berjaya dalam hidup dan STPM  ni..
..frenz 4ever.. love u so much

maaf kalu catatan ni buat u nangis sekali lagi..
tak berniat pun nak wk u sedih..
tapi i nak u thu i pn nangis gak bila tulis semua ni..
i tak tahu macam mana i boleh dapat ilham tulis 2 semua..
harap u ske ye...( kalu tak faham buat2 faham lah yee..heheheh)



Monday, December 27, 2010

akTiviTI ku..

hahahaha..ari ni ak n geng2 ku..m'cari remis d'pantai..
lau pun ujan..kteowg tetap m'cari..xpi kcik sgt nk mkn cm ner lh ekk..
x sbr nk tggu matmi wak mai umah ak..
nk ase gk hasil p'carian kami 2..hahaha x bleh bla..
ummm...agk bnyk gk kteowg cari xdi..n d'sebalik itu ade byk aksi2 lucu..
heheheh..t'utma nye hasbul kena buli ngn akif n hisyam..

tq u all for today..i very happy..love u my beloved frenz..

Sunday, December 26, 2010

kepuAsAn yAng melAndA diriku..

aduhh!!!! boring nye ari ni..
nak g jalan....:(:(
xde sape2 nak ajak ak kuar ke ni...??? hahaha
nak kuar xtahu nak g mane lah..
x kan g pantai kot..umm boring lah..
terase nak g shopping lerr..banyak ag ni barang x beli..

ummm tinggal 5 ari ag ak akn tnggalkan negeri KELANTAN..
ummm sedih nye...tapi ak masih x buat ape2 ag utk next sem ni..
register kos pn lum lagi..rase xde semangat je la..
hahahaha...dh lh ak ade sbjek yang kena repeat..aduh!!! mls sungguh..
sem ni nmpak nye ak x leh maen2 lg lh..
x leh dh lh nk enjoy2..ummm..ncb bdan lah..hahaha

<nur syamimi> i pasti akan indu sme kamu..
jaga diri yee..:(


Saturday, December 25, 2010

SCABIES OOH SCABIES..

hari ini aku telah tahu ape penyakit yang m'landa diriku slama beberape bulan ini..
SCABIES..stu penyakit yang berjangkit..
(hahahaah b'jaga2 lah siapa2 yang b'ada d'sekeliling ku..)
atau kta laen kutu kulit..ummm ade juga kan..ingat kutu ni kt kepala je..
kat badan pun ade..eeeee ncb baek lah aku x nmpak..
tapi doktar cakap (untuk dikongsi bersama) penyakit ni boleh berlaku sekiranye ade pertukaran baju..tuala..m'lalui sentuhan pun  boleh b'jangkit tau..
hahaha lepas ini smue jauh dengan aku ntah..hehehehe
ape2 lah yang boleh dikongsi..mybe orang yang kita pinjam barang2 dye ade gatal2..
tapi roomate aku xde pun yang gatal2...umm pelik je..
lau aku jangkit ngn dyeowg mesti dyeowg pun gatal gk..ni aku sowng je..
dan xpernah pulak aku pnjam baju n dyeowg pun x prnah gne baju aku...
lau nampak x t'bayang aku..takut gk kan??? tngok duk m'rayap2 kat badan..hahaha
aku harap dapat sembuh dari p'yakit yang m'yeksakan ini..
tapi alhmdullah penyakit ni x lah teruk sangat..cume yang x tahan gatal je lh..
dan yang paling aku cedih..kaki ku..:(( dh x upe kaki je aku tngok..hahaha)

mulai sok pakai yang aku n family kne asing..cedih betul..
ini aku nak g asrama ini macam mana lah ekk..
lau x sembuh2 lagi macam mane..??
doktar cakap 2 minggu insyallah aku akan sembuh kalu ikut nasihat dye..
ummm x sabar nye...lepas sembuh 2 nak proses parut2 ku pulak..hahaha
abh cakap abh rela bayar kos nya..asal kan kaki ku smbuh..
tq my daddy..muaahhh..dye pun cdeh tgk parut2 kt seluruh tubuhku ni..
biase lah aku kan anak kesayangan dye..(cish2 perasan...)

fuhhh banyak gak aku tulis kali ni..hehehehe

Friday, December 24, 2010

geli nye.....

ummm..xske ngn belutttt...xske2 xske..
tapi nak wak cm ner..terpaksa lah...lau xmkn x baik2 lh...
tapi memang tak boleh lah nk makan...
betul2 x boleh..xde care laen ke haaa...???
lau x makan belut...dah lah lendir dengan darah pun kene guna gak...
eeeeee busukk...x bez...cedih betul lah..
hari ni pun umi masak belut lagi untuk ku...
semalam sekali je aku makan..selalu nye makan malam.
xpi disebabkan belut..aku rela kelaparan..:(


cdih sangat..adk aku JALWATI sudah berangkat ke kuala lumpur...
sunyi je rasa rumah ni..:( tak lama lagi cuti sekolah akan berakhir
maka persekolahan (sekolah lah sangat) aku pun bakal bermula
ummm lama lagi lah nk balik jawab nye...aku ni tak abih2 dengan nak balik..hahaha

Wednesday, December 22, 2010

menyesal ke???

umm..!!! agak lame juga ak x update blog ak ni...
hehehe bukan ape malas lah ase d'jiwa nk tulis2 ni..
2 lh orang ade blog gatal jugak nk ade blog..lepas 2 malas pulak..
nth pape lh kn..??? 
masih banyak yang ak perlu belajar untuk menggunakan blog ni,,
maklumlah ahli baru kata kn..
dah tak tahu nak tulis ape lerr....!!!!