Sunday, February 27, 2011

bERkAMpunG laGi...

aiiii..selagi tak habis keje...
selagi tu lah aku akan duduk di studio..
sehingga segalanya selesai...
project kali ni yang kami duduk berkampung adalah untuk menyambung
tugasan kami semasa di site BIDOR ari 2..
penat sungguh...g pagi balik tengah malam...
macam 2 lah tiap2 ari...
sabtu n ahad aku memang takde rehat...
begitu lah nasib aku sebagai mahasiswi TOWN PLANNING..
cehhh!!!..dengan bangga nya aku menulis..hahahaa

esok kami kena prezen..eeee aku takut lerr..
dah lah bhsa omputeh keeoooo...ahhhh sudahh..macam mana ekk???
huhuhuu...buat nye terkeluar gedik aku sok macam mana ekk..
harap2 semua nye ok...

ni plan yang telah di bahagikan kawasan nya..

                                          

sesi perbincangan..


















 


                                                  

Friday, February 25, 2011

kehiLANgan..

aku sedih sangat kerana semalam kawan baik aku tinggalkan aku..
NURDIYANAH SYAZWAN.. aku tak sangka dia betul2 nak keluar dari U ini..
begitu cepat masa berlalu...dan akhirnya masa yang aku takutkan telah tiba...
dia betul2 pergi..aku tahu aku tak boleh halang dia..dia tak minat dengan kos ni
..love u 4ever..
jadi aku tak boleh paksa dia stay kat cney kerana aku..
aku faham..tapi aku tak boleh terima kenyataan ni..
kami sangat rapat..aku tak sanggup hadapi ni semua..

macam mana aku nak hadapi..apabila aku dalam kelas??
semalam budak2 kelas aku usik2 aku..
cakap "cian kat nenek..kwan baek dah tak de??"
"lepas ni nenek nak kawan dengan sapa??"
aku benciii soalan2 2...
aku dah lah tengah cedih langsung tak pikir perasaan aku..
iyee..aku orang yang paling teruk nangis sbb dia rapat ngn aku..
jadi aku yang rasai perit nye..

meja dia..katil dia..aku sedih sangat2...
baju kami yang kebanyakan nye sama..
kalu aku tengok baju..aku mesti cedih..
apa yang dia ada..aku pun ade..dari baju sampai ke kasut..
semua sama...aku ngn dia seperti adk beradik..

dah dua hari..aku memang sunyi sangat2..
aku tahu aku tak boleh macam ni..
tapi aku akan cuba untuk biasakan semua ni..
semua yang kita ada tak semua nya kekal..
aku perlukan kekuatan untuk aku bangun semula..
tuhan berikan aku kekuatan..
berikan aku ketabahan menghadapi ini semua..

aku harap hubangan aku ngn dia tak terputus..
aku sayang kat dia..aku harap dia bhagia dengan ape yang dia pilih..
aku akan sentiasa doakan dia..
semoga berjaya mengejar cita2mu..
semoga berjaya dalam hidup n menjadi hamba ALlah yang solehah..
insyaallah..kalau diizinkan ALLAH kte pasti akan berjumpa lagi..
LOVE U n TAKE CARE yee...:(



Monday, February 21, 2011

kuCar KACir..

aku selamat sampai tepat jam 5 tapi lebih2 lh..dh tak ingat kol brpe..
ummm memang bez betul dapat balik..walaupun ade sedikit kecedihan...
yelh..dalam sejarah aku balik tak jumpe ngn my lovely frenz...cdih sgt2..

tq kepada my lalink di alam fantasi (SYAMIM SYAZWAN / AM)..huhuhu sebab sudi teman aku balik..
tapi malu gler lh ngn dye..sebab dye tengok aku nangis tadi mase nak balik cni...
aku kan mudah nangis..tambah2 lagi lau tengok umi nangis..
malu gler r...aku nangis tak berhenti2..sampai lah nk masuk tanah merah..

ni yang paling aku cedih gler2 tahap dewa..
aku dapat tahu my frenz DIYANA nak quit..aku memang terkejut n cedih sangat..
aku pun tak tahu nape aku cedih sangat..
aku tak tahu nak cter macam mana lerr?
iyee aku tak boleh paksa2 tapiiiiiiiiiiiiii...entah lh...
kenapa dye nak berhenti??
iyeee aku tahu dye tak minat..p aku pun tak minat..ikut ati memang dah lame aku kuar..
p entah lah nape aku ase macam serba salah..
ya allah bukakan lah pintu hati kami semua untuk mencintai bidang kami ini...
aku tahu pasti ade sebab mengapa engkau jadikan semua ini..
aku harapYANA dapat pikir habiz2 ape dye nak buat..
berilah dye petunjuk ya allah...

k lah..aku cedih sangat ni..tulis ni pun sambil nangis..
dah tak tahu nak pikir ape..
hope semua ok untuk esok hari...









Friday, February 18, 2011

?????

aku terasa macam nak tulis je kat blog aku ni..
hahahha..mula lah 2 rajin nak update blog..
lau tidak 2 minggu sekali pun payah nak update..
biaselah kalu malas menguasai diri..semua keje tak menjadi..
p aku tak tahu nak tulis n citer ape lah..??

haaa bermula dengan...........
terasa rindu kat roomate2 aku lah pulak...
YANA..AYU, AG..dyeowg tengah buat ape yee skunk??
entah pape kan..oh yee baru tesedar...!!
keje studio aku macam mana yee..???
cian kat yana, apik, lukman and pak cik..
aku tinggal kan dyeowg dalam keadaan yang begitu kritikal..(cish ayat)
aku ase aku macam pentingkan diri je lah...
dah lah keje group..aku lak balik..
isnin nak kena tunjuk hasil keje kteowg...
aku mintak maaf banyak2 dengan kowang..
aku bukan sengaja biakan kowg buat keje..
p aku ade sebab n terpaksa balik jugak minggu ni..
tapi sempat jugak aku tolong..bb pg ahad aku dah tolak balik..
insayaallah aku tolong..
maaf sangat2...aku terpaksa...aku time kalau kowang marah2 aku nanti..



iM bACk..!!!

yeeee2....bez nye dpat balik umah..
aku sampai kol 5.45 pagi tadi..
aku balik ni tak gthu sape2 pun..
malas nak kecoh2..agpun bukan owg kisah pun...
hahaha...NUR SYAMIMI pun aku tak bagitahu..
agak2 dye ngepek ( bising ) x ekk..?? mesti punye..hahahaha
mesti mak cik 2 cakap aku tak ingat kat dye..
bukan tak nak gthu...p.........hehehe..sje je..
malas...........jgn marah...
aku balik kejap je..ahad pagi aku balik lh perak...
ummm kejap je kan..xpe lah aku rindu kat umi..
abah cakap umi asik nangis je..
cian pulak aku...mesti sunyi kn anak2 xde semua nye..
so,, aku balik lah..lau pn abah bising agk lah..
xpi bising kejap je..dye pun indu jugak kat anak dye yg sowg ni..

k lah 2 je kot nak tulis...
aktiviti pertama ari ni..g jumpe my sis..:)

Sunday, February 13, 2011

cAbAran eSok HaRiii meNAnTI kU...

moninkkkk...!!!
pagi yang cukup indah..and hari yang cukup indah bagi diriku juga..hehehe
hahaaha..mau g jalan2 sama tutttt oopsss !!! huhuhu....n yana
yelah 2 hari berturut-turut hujan lebat...
harap2 hari ini cuaca ok  hingga ke esok nye..
sbb esok kami semua warga TRP 2A, 2B and 2C..akan ke BIDOR untuk second site for this sem..
assignment kali ini atau site kali ini agak mencabar..
bkn agak lah rase tapi memang cukup2222 mencabar..
sebab kami semua akan ke tapak yang masih kosong..
tidak ada pembangunan..so hutan lah jawabnye..

lecturer kami cakap tempat tu tempat orang asli..
ade bukit bukau yang memerlukan kami panjat..
ade paya..yang akan membuat kami kekotoran..
pah tu ade kandang b*b*..hahahaha dapat jugak aku tengok dengan mata aku..
maklum lah selama ni tengok dari jauh je...(apelah benda 2 pun nak tengok)
eeee yang aku takut mesti ade pacat n lintah..haa sudahhh..
memamg teruk betul..aku rasa ini lah site yang paling mencabar...

site aku ini nak analysis semua benda lah..
mana kwasan yang tak boleh dibangunkan??
mana kawsan yang boleh dibangunkan??
perumhan nanti nak letak kat mana..??
rumah kedai boleh tak letak atas bukit..??
semua lah kami kena amek kira..
so,, ase nak cter ckit lah tentang ape yang aku nak kaji ini..
aku ade 3 elemen yang akan kami kaji..
  1.  natural  - ade beberape bhagian yang kami kena kaiji..antaranye topograpy ,soil and hydrology..kami kena tengok bentuk muka bumi kat kawasan tu..ummm macam mane lah yee..nak ukur ke?? nk amek gambr ke??.. aii masih tak faham sebenarnya nak buat ape?? huhuhu
  2. biologcial   - ini ade 2 bahgian iaitu vegetation and wildlife..yang ini kena tengok tumbuhan mana yang sesuai n haiwan mana yang sesuai untuk disimpan apabila ade pembangunan..atau yang mana perlu dibaung ats sebab2 tertentu..
  3. cultural - yang ini banyak ckit nak kena kaji..cultural ini lebih kepada persekitaran, penggunaan tanah..n sebagainye..
ingat jugak aku ekk...hehehe..at least, aku tahu jugak lah aku nak g site besok nak wak ape kn..!!
site kali ini bergroup..group aku ade 6 owg..4 ptra n 2 pt3..
aku,,dyana,,luqman,,afiq,,am and amir..
aku harap semua nye berjalan dengan lancar..
tak ade ape2 yang berlaku..maklum lah kami akn ke hutan..
bak kata lcturer aku...jaga mulut..jaga tingkah laku..
jgn amek bnda2 yang pelik2..n soon..

k lah 2 je kot aku nak cter...dh pnjang sgt ase nye..
mau mandi dlu..bau ucuk...:)


Monday, February 7, 2011

hARi perTAmA...fuhhhh!!!!

aku kembali semula ke UITM SERI ISKANDAR setelah seminggu bercuti..
tapi rasa kejap je aku kat umah..
aku sampai tepat jam 0545 pagi..fuhh.!!! memang penat..
bas memang bawak laju gler..dah lah tak kenal jalan..
aku pelik betul ngn drebar ni..ade gak ekk tak tahu jalan..
macam2 je lah manusia ni..

ummmm...aku n AG sampai2 je terus tidur sampai tak ingat dunia lah..
maklumlah owg dapat jumpe katil..tidur dalam bas mane bez..
kami tidur sampai kol 10.30..
lepas tu aku n AG sambung keje yang tak ciap lagi...
pada pukul 5.aku AG, n dyana ke sidie..untuk ciap kan keje toilet dye..
ummm memang penat sangat2 ari ni...

aku sekarang tengah tunggu AYU.. yang masih belum sampai lagi..
yelah banyak sangat halangan..
bermula di penang..berlaku kesesakan lalu lintas..
kemudian bas rosak di jelapang..
nasib baek dah masuk daerah perak..
ummm cian kt AYU..sabar yeee yu..
AZIMAH sekarang sedang bertungkus lumus untuk menyiapkan keje nye..
harap2 dapat ciap..berbaloi lah aku teman dye..hahaha

aku ase macam tunggang-langgang je aku tulis ni..
hahahah..aku bosan tak tahu nak wak ape..
sooo... aku tulis lah blog aku ni..
bia lah aku peduli ape..harap2 faham lah yeee..
dah lah sebelum aku melalut tak tentu pasal..
lebih baek aku berhenti disini shja..
zzzzzzzzzzz..mau tido daa

Friday, February 4, 2011

uMMMmm..

huhuhu..aku tak tahu nak tulis apa sebenarnya ni...
ade orang bising suruh aku update blog aku ni..
so dengan tak tahu tajuk dan tak tahu ape yang bakal aku karang ni..
aku kan tulis jugak untuk orang yang suruh aku update blog aku ni..
tak suka betul kalu dengar dia bising..sakit jugak telinga ni..
( amek kau mengata betul2 ni ) bukan mengata..juz nak bagitahu..
hahaha..tajuk blog aku ni patut aku tukar kepada FOR SYAMIMI

cuti ini aku takde pergi mana2 pun...
juz duduk umah n yang pasti sentiasa pergi pantai..
memang cuti ini aku asik pergi pantai je tau..
bermula hari pertama aku sampai aku bawa kawan aku ke pantai telong...
kemudian ke bukit keluang..selepas tu kembali ke pantai telong..
dan aku juga ke pantai tok bali bersama kawan2 U aku..
ummm..dan hari ini selepas kenduri aku ke pantai bisikan bayu pulak..
memang aku bercuti dengan pantai lah kali ni..
dah nak buat macam mana memang kawasan aku ni terkenal dengan pantai je..
so bawak lah kawan aku AZIMAH yang datang dari jauh kenal tempat aku..
kalu aku dah muntah dah asik tengok pantai je..xde tempat laen ke..

ummm...dah malam ni malam terakhir aku kat rumah...
sedih nye...entah bila pulak dapat balik rumah..
ni nak nangis ni...dah lah jmpe dengan NUR SYAMIMI kjap je..
hehehe...saje je nak tulis nama awak bab dah tak tahu nak tulis ape... 

k lah dah maghrib..saya cuba jugak selesaikan ia..
nanti ade budak nak baca..hahaha
BLOG KALI NI KHAS UNTUK AWAK..NUR SYAMIMI