Sunday, February 13, 2011

cAbAran eSok HaRiii meNAnTI kU...

moninkkkk...!!!
pagi yang cukup indah..and hari yang cukup indah bagi diriku juga..hehehe
hahaaha..mau g jalan2 sama tutttt oopsss !!! huhuhu....n yana
yelah 2 hari berturut-turut hujan lebat...
harap2 hari ini cuaca ok  hingga ke esok nye..
sbb esok kami semua warga TRP 2A, 2B and 2C..akan ke BIDOR untuk second site for this sem..
assignment kali ini atau site kali ini agak mencabar..
bkn agak lah rase tapi memang cukup2222 mencabar..
sebab kami semua akan ke tapak yang masih kosong..
tidak ada pembangunan..so hutan lah jawabnye..

lecturer kami cakap tempat tu tempat orang asli..
ade bukit bukau yang memerlukan kami panjat..
ade paya..yang akan membuat kami kekotoran..
pah tu ade kandang b*b*..hahahaha dapat jugak aku tengok dengan mata aku..
maklum lah selama ni tengok dari jauh je...(apelah benda 2 pun nak tengok)
eeee yang aku takut mesti ade pacat n lintah..haa sudahhh..
memamg teruk betul..aku rasa ini lah site yang paling mencabar...

site aku ini nak analysis semua benda lah..
mana kwasan yang tak boleh dibangunkan??
mana kawsan yang boleh dibangunkan??
perumhan nanti nak letak kat mana..??
rumah kedai boleh tak letak atas bukit..??
semua lah kami kena amek kira..
so,, ase nak cter ckit lah tentang ape yang aku nak kaji ini..
aku ade 3 elemen yang akan kami kaji..
  1.  natural  - ade beberape bhagian yang kami kena kaiji..antaranye topograpy ,soil and hydrology..kami kena tengok bentuk muka bumi kat kawasan tu..ummm macam mane lah yee..nak ukur ke?? nk amek gambr ke??.. aii masih tak faham sebenarnya nak buat ape?? huhuhu
  2. biologcial   - ini ade 2 bahgian iaitu vegetation and wildlife..yang ini kena tengok tumbuhan mana yang sesuai n haiwan mana yang sesuai untuk disimpan apabila ade pembangunan..atau yang mana perlu dibaung ats sebab2 tertentu..
  3. cultural - yang ini banyak ckit nak kena kaji..cultural ini lebih kepada persekitaran, penggunaan tanah..n sebagainye..
ingat jugak aku ekk...hehehe..at least, aku tahu jugak lah aku nak g site besok nak wak ape kn..!!
site kali ini bergroup..group aku ade 6 owg..4 ptra n 2 pt3..
aku,,dyana,,luqman,,afiq,,am and amir..
aku harap semua nye berjalan dengan lancar..
tak ade ape2 yang berlaku..maklum lah kami akn ke hutan..
bak kata lcturer aku...jaga mulut..jaga tingkah laku..
jgn amek bnda2 yang pelik2..n soon..

k lah 2 je kot aku nak cter...dh pnjang sgt ase nye..
mau mandi dlu..bau ucuk...:)


No comments:

Post a Comment