Thursday, March 31, 2011

pENANg maLI...

macam xde semangat je ak nak g pulau pinang hari ni...
ak nak balikkkk!!!! rasa dah lama giler ak tak balik..
indu sangat2 kat rumah...
hari ni ak g pulau pinang ade lawatan site ak mybe yang terakhir untuk sem ni..
kami dijangka bertolak pada pukul 3.00 petang ni n balik keesokan ari nya..

esokkk??? ak nak g mane ekk??
ayu n ag balik umah masing2..ak nak balik jugak...:( ( ase nk nngs)
esok mesti bertolak malam...macam mane ak nak balik..
ummm..tinggal ak sendirian di kampus UITM ni..
kwn2 ak yang laen selepas balik dari penang dyeowg akan terus ke sungai siput..
untuk kem trips kami..dyeowg ade ajak ak g..p ak malas nak g..
ntah..sjak akhir2 pikiran aku hanya satu...iaitu NAK BALIK KELANTAN...!!!
lamenye nak tggu study weekkk.....ohhh tidakkk!!!!!!

ummmm...k lh nak cauuu dlu..tatata

Tuesday, March 29, 2011

3 Ari

masuk ari ni dah 3 ari ak "gaduh" ngn si dia..
umm macam mane ekk ak nk pujuk dye..
tak bez r masam2 muka ni..ak ase macam..
eee..nth tak tahu nak cakap lerr macam mane..
p yang pasti xbez lh..
ak tahu dye masih terasa dengan ak..
p ak dah mntak maaf...
salah aku gak sape suh tipu..
padan ngn muka ak kn..
ummm macam mane ekk???

:- aduhh leceh betul lah nk pujuk laki majuk ni...
   bak kata lain "terasa"

Sunday, March 27, 2011

eRA 70-an

era 70-an..fuhhh!!!! buat aku n team2 town planning bingung..
ape yeee nak dipakai nanti untuk dinner kteowg...
sape punya idea daa nak buat  tema 70-an..
eeee nak cari mane ekk baju stail lame2 ni..
leceh betul lah..=)

tempat dinner aku nanti dekat je...
takpe janji bukan buat kat dalam kampus ni...
mane syok dinner kat dalam ni je..huhu
sebab semua kos buat kat dalam kampus ni je..
maybe tak cukup bajet kot..
ntah lerr...dinner aku nanti jatuh pada 15.4.2011
ari jumaat bertempat di dewan UTP..( universiti teknologi pertonas )
ummm..mesti bez gler...dah lah tempat dye cntik..
dewan dye mesti gempak abiz..hahahaa

p satu je yang betul2 aku tak puas ati..
dinner 2 jatuh pada malam cuti study week..
kalu nak balik nampak gaya nya..ari sabtu lah aku balik klantan..
eeee mane bez..dah lah cuti kejap je...16-19..
20 aribulan aku dah start exam...
ummm...p aku tak pasti balik ngn bas atau kete..
sebab hari 2 am cakap nak balik ngn kete..
p ntah lah...xleh nak rancang awal2..takut tak jadi..

oke2 lah..ni je kot nak tulis...
banyak ag sebenarnye nak story mory..
malam2 cikit lah update pulak..

:-terkenang tragedi menangis di bus stop..
malu nyeee...:P

Sunday, March 20, 2011

mCm2 cITeR..

indu nye...lme aku tak update my blog...
aku cibuk lah skunk ni...fb pun dh lme xbke..huhuhu
xde mase..maap yee my blog..bukan tak nak tengok kamu..
tapi masa tak mengizinkan..
ummm disebabkan lme aku tak update blog ku ni..
jd banyak lah cter nak kongsi..

ummm nak bermula dengan keje aku dulu lah...
keje studio aku hampir ciap..skunk ase lega lah sebab conceptual plan dah slesai.
ini lah conceptual plan ak..cntik x???
skunk tumpuan kepada schematic plan..
alhmdullah..nacib baek senang..(boleh lah)
p masih tak ciap lagi..so xde pic ag lah nak tunjuk..
t dh ciap ak masukkan..
selepas semua selesai..aku akan ke project yang terakhir untuk sem ni..
iaitu buat layout..fuhh!!!! saat yang dinanti2kan..

minggu nie ak banyak assgmnt yang subjek pulak..
mesti lh ade kn..xkn studio je nak ade keje..
subjek laen pun penting gk..
ak ade 3 assgmnt yang perlu diselesaikan..
land use site kami di bandar u je..dekat kot..
urban economic pun sme kat bandar U gak
n yang paling dekat site kami di dalam KAMPUS UITM je iaitu sbjek sustanable....
nak buat mcam mane kampus ak skunk kekurangan bas..
jadi dekat2 je lah boleh g..
eeee xbez langsung...huhuhu
smua ni keje group..so..xde lah ssh sangat nak buat...

dan pagi ni...aktiviti aku ialah bersukan..
hahaha...bez sangat..lame tak turun padang...
ak n the geng maen futsal ari ni..
ak tak pandai maen..p hentam je lah..sepak je lah bola 2..
xpndai pun gol masuk gak..terrer r kn..hehehe
t leh ak maen futsal ngn geng2 ak kat kelntan lak..
ak lawan dengan dak2 laki kelas ak..
dak2 laki kelas ak memang sporting..
bez sangat...dapat gak lah ak keluar kan peluh..
memang lame x bersukan..
ase ak sejak ak masuk U ni lah first time ak turun padang..
selama ni tengok padang je..(malas katakan)
next week maen pulak yee....

:-terasa letih lah badan..mau tidur kejap..
pah 2 nak sambung buat schematic..huhhh

Monday, March 14, 2011

hApi MOLek...

heheheh...cuti sabtu dan ahad ari 2 bez gler..
aku abiz masa dengan enjoy wif my frenz..
kami bertolak pada jumaat petang kol 6..
destinasi ak ke Jusco..selepas 2 kami ke medan gopeng untuk makan..
sedar tak sedar jam menunjukkan kol 12 tgh mlm..
jadi kami pun overnight di umah opah AG..

keesokan hari kami ke teluk batik..
mula2 ase takut gak..yelah kan baru je tsunami melanda di jepun..
jadi takut lah mana tahu kot2 semenanjung terkena juga..
tapi cuaca ari 2 alhmdullah ok..
so..ak n the geng naek banana boat..
bez gler..ase nak naik je lagi...
maybe laen kali pulak lah ak g..
slpas 2 ak bawak dyeowg g manjung..
memang keje kteowg ni shopping je lah..
dari jucso n sampai ke lumut ade je nak beli lau aku singgah kat tempat beli belah..
ish2..mmg kuat betul..
nasib aku tak de duit..lau ade mmg ngn aku2 pn borong sakan..
hahahha...sampai bonet pun dah penuh..
kuat tak kuat geng2 ak ni belanja..
ak sampai U kol 7 pada hari sabtu..
malam 2 terus tidur..memang letih gler..

dan ahd aku ikut AG balik umah dye..
lame tak jumpe family dye..memang jalan sakan aku cuti 2 ari ni..
bia lah bukan selalu pun..lepas ni kami akn meghadap kembali plan2 yang memeningkan kepala..
eeeeeeeee..bila lah nak berakhir..
tak kan berakhir lah..dah tu mmg keje ak smpailah ak keje
pelan2 lah yang akan menemani ak nanti...:(

tak g studio ari ni..xchat :(

Wednesday, March 9, 2011

saMaN ohhh saMaN

lme ase x update blog aku yang tercinta ni..
biase lah tugas seorang bakal planner..
tiap2 saat ada je keje..tak pernah takde..
tension betul..!!!

hari ni aku kena saman dengan pakgad..huhu
sebab aku masuk kol 10.30 malam..
memang patut pun kena..sape soh masuk U lewat..
p nak wk macam mane terpaksa lerr..
kami kena g survey rumah ke rumah hari ni..
kelas abiz lewat kol 6..jadi kami pergi lewat lah..
sebab esok dah takde masa nak g..
takpe lah nk buat macam mane kan..

dan tadi juga kawan aku yang memang jarang2 mesej kat aku..
maybe dye buzy...maklum lah dah nak exam taun ni...
sama macam budak kecik..hehehe
hantar mesej nak bagitahu sal saman..saman lagi...
aku pun dah tak tahu nak buat n tolong macam mane lerr???
kesian pun ade..p macam mana nk tolong???
dye soh aku check kt mysaman tengok ade tak nama dye..
p aku dah search x boleh pun..
aku tak tahu lah bab2 ni..kan tertekan benda2 lain..
eeeee takut aku...selagi tak selesai selagi 2 lah..x settle..hurmm
 aku cedih sangat..
ade owang macam dah lupa aku..:(
nak balik umah...!!!
p minggu ni tak dapat nak balik lerr..
study week lah nampak gaya nya..

stresss!!! skunk tengah pening nak buat concept plan..
semua geng2 aku blurrr..khmis nak kena prezen..

Friday, March 4, 2011

teRLaJak!!!

ummm macam mane lah hari ni aku boleh terlajak sampai kol 8.15 bru bangun ni..
hampehhh betul lah...ummm nak g kelas...!!!
ari ni aku ade klas CTU..
geram nye..macam mane ler aku tak sedar ni...
selalu nye subuh2 ayu bangun...
maaf yee ustazah...saya x datang ari ni..:(

ehh!!! dengar2 CT nk dtg klntan 12 mac ni...
ummm terasa mau balik je lah...
hihihihi...betul ke SYAMIMI??? artis kecygan gua 2...
hehehehe
k lah tu je mau ce ceter...xde dah nak tulis..'maklum lah pagi2 ni..
otak xlancar mana...
:- mau basuh baju...


Wednesday, March 2, 2011

sTresss!!!!

aduhhhh!!!!! aku ase nak jerit je tau....
kejeeeeee banyak dan memeningkan kepala aku....waaaaaaaaaaaaa
nak balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!
minggu ni memang minggu yang penuh dengan assignment..gler r..

assignment studio ade 2..hantar repor
report ni masih tak ciap lagi..esok dah nak kena hantar..
macam mana ekkk?? serabut lah aku gak...
esok mesti my lecturer akan briefing tentang project..
aku sekarang semakin hampir dengan kerja yang menakutkan kami semua..
concept plan...aku kena buat sendiri bandar..
takut nye nak hadapi...lepas siap aku kena prezen concept plan 2...
ummm minggu ni aku kekurangan tidur..cedih sangat2 rase..
macam dah tak sanggup teruskan..baik yana lah amek langkah awal..

assgnmt ke 2.. CTU..iaitu agama..pun masih dalam proses nak ciapkan..
dalam masa yang sama aku kena hantar slope analysis bagi subjek site planning
mengira kecerunan..banyak payah maa...
assgnmt ke 3 kteowg kne pergi buat ala2 bancian dari umah ke umah..
fuhhh!!!! entah sempat ke tidak nak kuar untuk buat bancian..
sebab memang minggu ni aku sangat sesangat sibuk..

assgmnt ke 4 BEL..sir aku 2 gedik betul lah..nak online assgnmt 20 plak..
eeeee smpat ke aku nak g CC ni...yang ni ari jumaat kena submit..

ummm aku menangis bila teringat kan semua ini...
tidakkk aku tak sanggup lagi..:(