Wednesday, May 25, 2011

syukur..alhmdullah

alhamdullah result ak kali ni ok..
ade peningkatan daripada semester lepas...
tapi still kena improve sebab ckit sangat pointer...
tak kukuh lagi..kalu boleh nk gk lah 3 pointer 2..
nampak nye aku kena keje keras lagi lah ni..

semester 1 aku dapat 2.19 ade 3 sbjek repeat..
and alhmdullah sbjek repeat 2 dh lulus dengan cemerlang...
semester ni aku dapat ckit gak..hanya 2.37 je..and  yang penting semua nye lulus..
harap2 xde repeat lagi lah untuk taun2 yang seterusnye...
kalu boleh nak share lah result 2..xpi xthu nak buat macam mne..
try boh tapi besar..masih perlu belajar lagi tentang blogger ni..:)

*4 hari sahaja lagii...

Tuesday, May 24, 2011

bosannn lerr


sabtu 21.5 2011 trikh ni akan aku ingat..ini adelah tarikh adik aku JALWATI mula mendaftar..
aku telah menghantar adik kau ke UITM MACHANG..pg2 lagi aku kena bangun..
memang malas gler nk bangun..biase lah owg xmlas bngun pagi2..cuti2 ni kite kena manfaatkan..:)
balik je umah ase laen sangat..sunyi je umah ari ni..( aku menangis tanpa ku sedari)
rasa sekejap je...dan giliran aku pulak akan meninggalkan umah...
ummm ikut kan ati aku tak nk pegi..kejap je duk umah..:(

tadi umi dah nngis..mesti cedih sbb semua anak2 dye xde kt umah..
umi aku 2 memang..cepat rasa cedih..sensitif sangat kalu pasal anak2 dye..
itu lah umi ak yang manje.."kata abah lah"..

tapi dalam masa yang sama aku pun indu kat kwan2 ak kt U..
indu kt assgmnt2...kt sudio..indu nak g site..semua lah indu..
dan perasaan tak sabar nak balik pun muncul..huhuhuhu

25.5 ni result aku akan keluar..memang saat yang aku tunggu2 akan datang..
aku berharap sangat2 result kali ni oke..n lebih baek dari sebelum ni..
kalu boleh tak nak dah ade subjek yang kena repeat...
n pointer aku akan bertambah..jadi nanti senang lah aku nak score untuk sem bru ni..
dan aku berazam untuk mendapatkan 3 pointer ke atas untuk sem baru ni..insyaallah..

semester aku yang baru akan buka tak lama lagi..
pejam celik pejam celik..sem ni aku dah part 3..
ade lagi 3 sem untuk aku habiskan pengajian aku..
dan insyaallah... aku berharap dapat memiliki diploma aku..
setelah aku tamat pengajian..n aku nak sambung ijazah dalam bidang yang sama..

ade seminggu je lagi aku berada dirumah sebelum berangkat pulang ke Perak..
abah cakap ketowng akan bertolak 28.5 pada ari sabtu..harap2 perjalanan kami lancar n selamat..

*rasa sudah jatuh cinta dengan Town n Regional Planning..:)







Tuesday, May 17, 2011

tak tahu tajuk

agak lama aku tak menulis..malam ni terasa gian nk menulis..
so,,,update je lah my blog..
tapiiiiiiiiiiiii........tak tahu nak cter ape..
actually aku takde mood..malas nak tulis n memerah otak untuk berfikir..( ape aku merepek ni ekk )
lantak lerrr..huhuhu

*aku cuma insan biasa bisa menangis dan ketawa..


Wednesday, May 11, 2011

mizz en gedikk

hari ini dah masuk 5 hari aku tak jumpe en gedik n mesej ngn dye..
mizz sangat2...hahaha ( geletah nye aku ni )
yee lah..xpernah pun xjumpe..mesti jumpe tiap2 ari
so...kalu tak jumpe ase laen lah ckit..
skunk cuti sem so payah lah ckit nak ketemu sama dia..
kalu kt U jumpe lah sbb klas sama..
p skunk dye sbuk sbb dye keje...
tengah malam baru aku boleh call dye..
dengar suara pun jadi lah...haaa satu tabiat aku yang terbaru ialah..:-
kalu aku tak dengar suara dye..aku ase macam x lengkap..
memang susah nak tidor..aku pun tak tahu nape????
may be sebab terbiase dengan call free yang aku dapat mase birthday kot..
tiap2 masa aku akan call dye..jadi dah terbiase..

5 perkara tentang diriku yang en gedik bagitahu...
  1. manja
  2. suke nangis
  3. lembek
  4. penakut
  5. ....... ( almak lupe lah yang ke lima ) hihihii 
attention..!!!!!
* azam baru mau kempiskan balik my stomcah..


Sunday, May 8, 2011

my ChuBBy xCcident

hari ini ak dikejutkan dengan satu berita yang buat ak terkejut gler..
(pelik je ayat aku ni) ahhhh lantak lah...
8.5.11 pukul 7.00 am..NUR SYAMIMI call aku dye ckp dye accident..
mase 2 aku tak kata ape memang takut sangat2...macam tak caye je..
tadi elok2 je aku tengok dye ciap2 nak g sek..n sempat salam aku..
setelah beberapa saat aku pun terus ke bilik umi bagitahu..
masa 2 umi pun macam aku...blurrrr..tak tahu nak kata ape...
memang kteowg terkejut sangat...eeeee mimi2 memang nak kena..
buat semua orang sakit jantung pagi2 buta..
tapi nak buat macam manakan perkara nak jadi...
sampai je kt KBMC hati aku diserbu rasa takut n pilu..
mane tak nye dengar suara bdak 2 menjerit2 kesakitan..
and then airmata ku mula lah mengalir...ciannn kt chubby aku ni...sakit yeee...??
ehhh lupe nak cter macam mana leh accident...kate nye kete duk kat tngah jalan dan tak tengok kiri n kanan...

tapi alhmdullah my chubby x teruk sangat..juz luka2 kat muka n dagu dye bengkak ckit..
bersyukur sangat2 dye takde pape..
semoga cepat sembuh yaaa...
rjin2 makan ubat k..xmau nangis2 yee..




Saturday, May 7, 2011

deSiGn baRU

amacam cantik tak blog aku skunk..mesti lah cntik kn...!!
hahahah..tq lah kat miss dyana n miss syamimi kerana menolong sy...
menghasilkan wajah baru ini...biase lah bdak bru belajar..
ohh yeee..tjuk blog pun dh tukar..
dripada PERJALANANHIDUPKU kepada PRINCESS DIARY
dapat gak lah rasa memegang gelaran " princess" walaupun hanya ilusi semata-mata..huhuhu
idae dri miss syamimi..toce3

tak tahu dah nak tulis ape...mata pun terasa ngntuk melihat jiran di sebelah sudah dibuai mimpi ngerii..
hahaahaha..macam tahu2 je aku ni..
oke lah...tatata kalu rjin dtg menguasai diri ni..
akan ku cari dirimu..

* indu kat akak uyu soda lerr....