Thursday, July 28, 2011

pengaruh yang berjaya...

kenapa tajuk macam tu???? meh nak story ckit..
hehehehehe..nak perasanlah ckit kali ini...hope xde yang jelez.. ( ade ke yang nak jelez dengan aku??? perasan je minah ni ) biaaa lahh ade gua kesah...wekkk!!!!

ehhh2 dah melalut dah ni...
balik kepada tujuan saya...okeee
meh nak cter...sejak aku buat blogg ni..memang ramai lah yang dengki..( ade ke???? ade2..p xde lah ramai pun..hehehe sje je nak bagi gempak ckit..kan aku cakap aku nak PERASAN kali ini..) :P
nak gak ade blog...mula2 aku pengaruh kaum kerabat aku...iaitu adk2 aku...hehehehe
lepas tu...kak ngah ( ag brutal ) pulak nak soh aku buat blogg untuk dye...dan atas bantuan dari cik gedik terhasillah blogger yang berbunyi "brutal kew!!! " hahahaha....dan telah menjadi tuan blog yang berjaya..tahniah kak ngah..pandai tak adik bongsu pengaruh...huhuhuhu

hari ini baru ade kesempatan nak buke blog kak ngah (ag brutal)  maaf yee...hehehe
wahhhh,,,first tengok blog dye..terus tersenyummm penuh dengan kutukkan..hahahaha ( xde gurau je )
eeee memang x boleh dipisahkan AG dengan bintang...huhhuhu backgroud pun bintang ekkk..( cibuk je aku ni ) pape pun bez blog kamu..haahahha...dan memang panjang gler kalu cter..sama macam aku...welll kte kan nak tubuhkan satu syarikat novel betul x???? tengok sampai akak sulong pun terpengaruh bace novel..dulu bukan maen lagi cakap x minat, buang masa...p skunk wahhh,,,,bukan maen kuat ag baca...sanggup tak tido malam...(opsss!!! maaf sempat lagi tu kutuk AYU hehehehe..) okee abiz cter pasal blog AGAZIMAH...

mangsa seterusnya ialah azlinda raja a.k.a raja azlinda...( suka sangat panggil dye ikut terbalik hahahaha)
dye pun telah menjadi mangsa aku...dan sekarang dah ade blog sendiri...bangga nye aku...boleh buka perniagaan  niii...( ummm macam bagus je ) :P
haaaa..ni part yang paling tak sabar aku nak cter..hehehee
mesti lah part my lalink..nak tahu nape???? heheheh p sebelum tu..terasa nak sunke lah...( dah ske pun )
maaff en gedikkkk...actually,,memang hobi aku pun usik dye..hahahaha nak2 tengok muka malu dye...hihihi
meh nak cter...en gedik saya pun skunk dah ade blogg..dulu bukan maen ag kutuk aku...
haaa...skunk spe yang terpedaya...:P baru je buat semalam iaitu 27.07.2011 hari rabu  pada jam 11 p.m lbh kot kalu tak cilap aku lah di studio..hahahaha...dah lah tak mau kutuk dye banyak2...kan majok susah lak ak nak pujukk..aku dahlah lemah bab2 nak pujuk2 owg ni..belum ade kesempatan lagi nak mencari ilmu..hihihi

* fuhhhh!!!! dah abz dah cter...amek kau kate nak cter ckit je...p dah meleret2..banyak lah pulak aku menaip..hahahaha  biase lah kalu aku dah tulis memang tak ingat dunia dah...bab kata AG nak jadi penulis novel kan "owg duk prezen kat depan kau ber'blogger' kat belakang ekk"..memang terbaikkk!!!!










Saturday, July 23, 2011

Kisah Hati dan Perasaan


Perasaan : Hati , kenape kaw sakit ? 
Hati : sebab kaw sakit .. 
Perasaan : eh , kenape pulak ?
Hati : Sebab kaw sedih , aq sorang je tawu .. bila kaw sedih , kaw sakit .. aku pon sakit .. 
Perasaan : mane ade , Hati , aq tak sedih lah , aq gembira ni :) 
Hati : kaw boleh tipu Minda , tp kaw tak boleh tipu aq Hati .. kita kan kawan baik .. kita rapat , tak macam kaw  dgn Minda .. kaw boleh tipu Minda , sebab kaw jauh dengan die .. 
Perasaan : ape kaw ni Hati , jgn lah macam ni , nanti aq okaylah :) 
Hati : kaw terluka , kaw boleh sorok , tp aq rasa pedihnya Perasaan .. bila kaw gembira dan bahagia , aq rase senang .. bila kaw sedih , terluka , aq sakit .. 
Perasaan : tp Hati , aq nak buat macam mana ? nanti aq buat perasaan lain sedih dan terluka macam aq :( 
Hati : bila aq bg kaw rasa cinta , kaw bahagia , kaw balas aq dengan rasa gembira :) 
Perasaan : betul tu hati :)
Hati : tp mungkin salah aq ... bila kita buat sesuatu secare tak sengaje , kita mintak maaf , tp org tak peduli , malah balas dengan rasa yg same , sdgkan perkara tu , org buat dulu kat kita , tp tak perasan hakikat tu , sakit kan Perasaan ? 
Perasaan :    ):
Hati : takpelah perasaaan , kita sama sama harunginya , kaw cuba gembira , aq mesti gembira jugak kan ? biar kita terluka , janji yg disayang bahagia .. lame lame kita lupa lah kan Perasaan ? :) 
Perasaan : :)

Thursday, July 21, 2011

..................??????

ellooo my diary..lame juga aku tak jenguk "diari cik gedik" aku ni...
biase lah tuan kamu ni asik buzy je...tak de masa nak citer2 n bergosip2 dengan kamu...
hari ini aku kebosanan sangat2...sooo aku terasa nak jenguk kamu sebentar..

actually,,,banyak nak citer tapi aku rasa tak cecuai nak citer kat sini...
maklumlah sekarang semua dah tahu akan kewujudan kamu wahaiii "diari cik gedik "
hahahaha...kadang2 terlintas di fikiran aku nak buat satu lagi blog..huhuhu
( ceh,,yang satu ini pun malas nk update ade niat nak buka satu lagi ) perhhhh

hari ini dah khamis..esok jumaat n lusa sabtu....waaaaaaa
dah kena balik ke tempat asal ku...ummmm x mauuu balik!!!!! :(((((((((
memang membosankan cuti sem aku kali ini..bukan kali ni je...dah banyak kali sebenarnya..
yelahhh time aku cuti kawan2 aku sekolah...soo,,, aku kena tunggu ari cuti lah baru leh lepak.
dan hari ini aku akan ke rumah cik cactus hehehehe..indu banggat sama dye...indu kee????

ok lah...takde dah kot nak citer..tatatata titititi tututtutu





Wednesday, July 6, 2011

lollipop!!! pop! pop! yeh! yeh!

hahaha....tajuk kali ni xmunasabah...ak pon xtau ape yg ak nk tulis n ak xpernah tau ape yg ak nk tulis..
ak nk tulis ape ekk???????haaaaaaaaa,ak nk tulis...............ape ek ek???? hmmmm,payah tulis lah...kalau ak tulis mesti bloq ni b'tulis..ape yg b'tulis? xtau? haa,meh cini nk bgtau...ape yg b'tulis 2 benda yg ak nk tulis laa..TP ak x tulis lg..cmner nk b'tulis....hahahahahaha.....susah kan nk tulis ni..kene ade idea..ape ekkk idea ak?oowh,lupe...ak xpernah ade idea ape yg ak nak tulis..hmmm,kene pk dulu,bru boleh tulis..ape ye?e2 pon nk tnye org..org pon xtau ape bnda nk tlis,ak lagi la x tau...huahahahahahahaha...ok lah,i go first ok...papai....


continue to whenever or ever2 or another day n soooooooo on laaaaaaa.......
klau ade idea ak tlis lg...hehehe.....

Monday, July 4, 2011

segalanya terungkap

fuhhh!!! tajuk kali ini memang panjang giler...:)
p entry dye ckit je kot..malas nak citer panjang2...
cter nye begini.....first say tq untuk en gedik...
kenapa??????


sebab dye terus terang..tak susah pun en gedik ni nak bagitahu..
kalau dari dulu aku tanya kan bagus..tak de lah pikir yang enggak2..
dan maaf sebab pikir yang bukan2 tentang diri kamu..hihihihi peace (muka tak bersalah)
itu jelah nak tulis...hahahahaha
.......
.......
.......
ehhh belum habis lagi lahhh...
lupa nak bagitahu sebab ape "segalanya terungkap"
nak tahu tak....???????













*sowiii lerrr teman tak dapat nak share...:)

*** suka dengan sikap en gedik yang terus terang...kalau dah citer dari A smpai Z tau...huhuu
( tapi kena cakap dulu lah baru en gedik buka mulut nak bagitahu) fuhh!!! hampeh...
lepas puji kena kutuk balik...nasib kau lah en gedik oiiiii...




Saturday, July 2, 2011

julaii..

actually tak tahu nak tulis ape...nothing happen lerr..
tapi nak update gak sebab dah bulan baru..

haaaaaaa...baru ingat...!!!
aiyooo dah masuk bulan JULAI dah...
x lama lagi nak puasa dan raya...asikkk2222..
p still tak ganti2 lagi puasa ni...malas maa mau ganti puasa kalu duk cni...hihihihi
8 ari kot "hutang"..dah ganti 1..tnggal 7 ag "hutang" ak..banyak bebenor ag upenye
aduhh!!!! engkau pegi maen jauh2 lah "M" (malas) kalu engkau ada ak tak jadi keje..
pah bile nak ganti niiiiiiii...!!!!! umiiiii help meeee....
ade cape2 tahu kat mana nak cari ubat penyakit M ni?????? kalu ada kabo lah kat teman..
biar teman ni rajin ckit buat koje nyee.

* bulan yang bakal penuh dengan keletihan dan kepenatan yang luar biasa ( ekkk!!!! entah )