Friday, August 26, 2011

keseorangan

berbuka seorang diri hari ini..
kecian kan kat saya...memang kecian pun..
dan menu berbuka hari ini sangat simple...juz air tembikai + roti kebab dan kuih muih..
kalu umi tahu anak dye makan macam 2 dan buka sorang2 gerenti serta merta terus banjir umah guee...
hehehehe...takpe umi i'm ok..ekkk..xpun..( ketakutan )
yang penting aku balik malam ni...dan esok aku boleh makan masakan umi pulak,....
wahhhhh!!! x sabar ase nye...
ok lah...tu je nak story mory mau mandi dan ciap2 untuk pulang berhari raya...

celamat hari raya cemua...muahhhhh!!!! loveualll


sepanjang minggu ini....

hoolllaaa semua...
banyak benda nak cter ni...maklum lah dh dekat 2 minggu jugak lah aku tak update my blog..
almaklum lah sy kan cibuk...so memang takde masa nak update..
hari ini aku free ckit je...jap ag nak kemas2 ape2 yang patut..( sebab nak balik dah )
tak sabar nak balik...harap2 perjalanan aku malam ini lancar dan selamat sampai ke destinasi...insyaallah
indu kat umi n abh...xsabar nak balik..

bermula dengan keje studio aku yang terakhir...
alhmdullah semuanya telah aku laksanakan dengan jayanya..
setelah beberapa malam tido aku tidak menentu...jadi nanti balik umah memang aku nak ganti tidur aku yang tertunggak tu...pun bolee..lalalala

*sudah abiz part hapi...skunk kita ke part cedih lak k...

ummm ni part yang aku cedih sangat..sebab sowang lagi classmate aku akan tinggalkan kami semua..
lepas sowg2 sowng telah mengikut jejak kawan2 aku yang lain..setiap kali nak semester baru mesti ahli2 TRp3b akan berkurangan...tapi nak buat macam mana dah rezeki dyeowg kat tempat lain..
so,,,aku harap dapat jumpe lagi dengan dye semua dan aku doakan dyeowg semua hapi dengan pilihan masing2....*kelas aku bakal menjadi sepi dan sunyi tanpa FAHMI..:(

kini aku bersendirian di dalam bilik...cedih semua dah balik...
bas aku kol 9 malam ni...lambat nye nak tunggu malam...:(
tadi baru je hantar ag azimah a.k.a akak tengah balik..
akak sulong semalam lagi dah balik...akak sulung tu kalu balik memang semangat gler..( sme macam adik bongsu dye lah) hahahaha kn akak sulung..???
sunyi je kt kolej ni...cedih ase tengok owang semua balik...

k lah...dah xde mood nak cter hahahaa...
mau basuh baju..takut hujan turun...
dan kemas2 bilik dan baju...yihuuuu
*buka puasa dengan sape hari ini????












Sunday, August 21, 2011

pagi yang indah

hoooohoooo.....assalamualaikum semua...
hari ini dalam sejarah cuti..aku bangun awal...
7.30 pagi...awal kn??? awallah tu dari sebelum2 ini...
bangun je..blurrr xtahu nak buat ape...
dan tiba2 teringat keje aku tak ciap ag untuk di tunjuk pagi nie..
dengan sekelip mata jee yeee keje guee ciap hahahaha...*ape aku merepek aku pun tak tahu..

sebenarnye takde pape pun nak cter p tangan gataii nak menaip..
so,,ikut gerak hati kemudian tangan pun menaip..
so terhasillah entry yang aku ase memang 'terindah'..
dah2...aku ase ayat aku dah tunggang terbalik...and memang takde motif pun entry aku kali ini..
sebelum membuat aku jadi  lebih pening..baek aku cauu dlu...

menciapkan diri untuk ke studio...( bahasa mana aku guna ini)
lantok lerrr janji hapiii..daaaa cauuu luuu..t aku update ag...
aduhhh!!! tba2 datang lak idea time aku nak cepat ini..
p masa tak mengizinkan...jumpe nanti lah yaaa..

Wednesday, August 17, 2011

nak buat ape ekk???

elloooo pengikut2 diari cik gedik..assalamualaikum!!

hari ini aku cuti sempena Nuzul Al- Quran..
dan dikesempatan ini aku nak ucapkan "selamat menghayati nuzul al-quran" lah kat semua yang seagama dengan ku...

cutiiii nak buat ape yeeee?????????
hurmmmm buat esimen ler ape ag...aku takleh tangguh2 keje dah..
aku dah serik kot...hantar lewet2 ni..first time aku hantar lewat keje studio aku...
hari ini target nak ciapkan LCP ( laporan cadangan pemajuan) dan konsep untuk esimen last aku..iaitu industri..industri first time aku buat benda alah ni...harap2 lagi senang lah yee....
yeeaayyyhhh ( ade kegembiran di situ) kenape???? ade lah...uhuuhuuu *tak boleh gtahu...

oklah..setakat ni je dulu entry aku kali ini..tak tahu nak tulis ape daaa...

* mindu kat umiii...mau balikkkkk
   harap en gedik cepat sembuh..
   dan geram dengan cik cactus

 " Mungkin tuhan menginginkan kita bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat buat kita"


Tuesday, August 9, 2011

7 hari memujukmu..

tak boleh blaahh ayat tajuk entry aku kali ini...hahaha
biarlaah suka ati sy lerrr kan..
actually,,kebetulan sebab aku baru khatam bace novel yang bertajuk "7 HARI MENCINTAIKU"
dan dalam masa yang sama genap seminggu aku gaduh dengan en gedik..soo,,,terasa gataiii nak boh gak tajuk macam novel yang aku baru abiz bace 2..huhuhuu..sebab rasa macam cecuai je...;)

pagi tadi sy n en gedik dah luahkan ape yang tersirat dan tersurat n segala surat menyurat (ape aku merapu merapan ni..aiiyooo) yang ade dalam hati tuhh....
alhmdullahhh aku rasa lega sangat...segalanye telah terungkap..xde dah lah tido dengan airmata malam2
*kantoii sudaaa..tu pun susah ke nak cakap..
last2 aku gak yang kena mengalah...fuhh!!! tuh lah perangai en gedik aku yang satu ni..
tak abiz2 dengan keegoaan nye..konon lah kan..hurmmm
p pape je lah..janji aku dan en gedik dah ok..hope lepas ni takde lagi lah agenda gaduh2 ni..
capet deh guee...n kali ini pergaduhan yang sangat lama aku rasa...kn en gedik?????

*dapat berita dri umi tentang kematian jiranku..sama2 kita doakan semogo arwah dicucuri rahmat..al-fatihah

Friday, August 5, 2011

hari ini masuk 4 ari dah gaduh dengan en gedik...ummmm
bila semua ni akan berakhir...aku pun tak tahu..???
ni lah benda yang paling aku bencii...gaduh,,gaduh,,n terus bergaduh
kalu boleh nak baek je..taknak ade gaduh2 ni..bolehh tak ekkk???
aku sendiri tak tahu ape salah aku..tiba2 dye buat muka dye yang..eeeee xleh nak cakap..
seyes!!!...aku memang cedih sangat2 kali ini...
dah lah bulan puasa...eeeee memang tak patut betul gaduh...!!

hari ini tiba2 aku rasa sedih..tak tahu lah kenapa...
maybe aku teringat kat umah kot..yelah adik2 aku semua balik minggu ni..
aku je takde..nak balik!!!!! :(((( 
wawa,,cheq n aisyah skunk dalam perjalanan pulang ke kampung wawa di Sabak Bernam..(semoga selamat sampai yeee kawan2 ku)
aku nak pegi tapi cian lak kat ayu sowg2 lam bilik...
sebab akak tengah balik umah minggu ni...tinggal lah aku n akak sulong..
jelezzz..untung rumah dekat kan???akak tengah  t makan tu ingat kat adik bongsu n akak sulong yee..

:((((( nak en gedik saya balik...!!!!



Tuesday, August 2, 2011

saLaM raMadHan

selamat berpuasa semua...:)
hari ini hari ke 2 ramadhan..dan hari ke 2 aku berpuasa..
baru hari ini berkesempatan nak ber"blogger"...takde massa lerrr..
alhmdullah ak masih diberi nyawa  untuk menyambut bulan yang mulia ini bersama kawan2 n family yang tercinta...<3