Wednesday, November 23, 2011

Tak Puas Hati..

hye smua..:) apa kabar ?? harap semuanya sihat sejahtera..:D
huhuhuhu...aku tak puas hati dengan siapa pulak nie??? tiba2 je...
meh ne nak habak maiii...aku tak puas hati sungguh dengan ENGEDIK
kenapa??? yelah dia tak tegur aku langsung tau...dengan orang lain tegur pulak...
eeee nak marah terasa...hurmmm macam aku tak wujud je kat depan dia...tapi macam aku tak kenal dengan ENGEDIK tu...kalau aku tak tegur dia dulu..mana nak dia tegur aku..hampeh betoiii !!! ( jangan marah yee )
tapi dalam tak puas hati tu..ada jugak sedih nye...sebab sem nie ENGEDIK duk luar..terasa lain lah jugak sebab selalunye makan sama2..minum sama2..balik kelas sama2..lepak bersama..mandi n tidur je x sama :P melalut dh aku nie.. dalam kelas jelah aku dapat jumpe n sembang2 dengan ENGEDIK..cedih nyeee :( tapi susah jugak...sebab ENGEDIK nie kejap ade kejap xde...urmmm so aku kena lah terima kenyataan nak taknak kan ???..takkan selamanya nak bersama..nanti ade pulak orang marah n meluat dengan kiteorang...aku harap aku dapat sesuaikan diri dengan semua nie..lalalala..( tergedik lebih lah pulak )

* good luck untuk my lovely frenz NURSYAMIMI n NUR AMIRA yang sedang menduduki STPM dan yang lain2 ramai sangat tak larat nak sebut satu-satu..semoga berjaya
okeiii dah malas nak cter banyak2 kan makin melalut..susah jugak aku nanti kena soal dengan wartawan..
buibui



Sunday, November 20, 2011

Suasana Baru..

salam semua...
hari ini 19.11.2011 aku telah menjejakkan kaki aku ke kampus yang tercinta ( tipuu jee ) ehhh xleh xsuke kena sukakan...
hurmmm satu perubahan yang baru aku dapat lihat ialah di sekitar Bandar U ( universiti ) wow !!..dah lain sangat2...makin banyak  kedai makan , pakaian dan macam2 lagi lah..." mata ku mula mencari mangsa"...kuang3...makin cantik , menarik , tertarik , kau memeng debom lahh..prefect abis huhuhuu nyanyi lah pulak...

okehhh tu je mengenai bandar U...kita ke kampus aku pulak k...
kampus aku tetap macam tu..xde perubahan yang ketara..hanya siswa n siswi je lah yang bertambah dari segi fizikal dan mental...lalalala....aku??? xde perubahan tetap sama..ceewahh..:D ummm yang berubah hanyalah kedudukan kolej untuk siswa n siswi jelah...yang kolej lelaki jadi kolej pempuan..kolej pempuan jadi kolej lelaki..entah pape lah...nape adakan perubahan macam nie..perlu ekkk??? jom tanya rektor...:P
tadi kata xde perubahan lepas tu ade pulak..berbelit macam ular aku tuliskan..ade aku kisahh..hihihi

seharian aku angkut barang...dari blok angsana (blok aku dulu yang telah bertukar jantina) ke damar (blok yang baru..pun bertukar jantina nya..lelaki-pempuan) ayat ape aku guna nie...masuk SPM sah2 gagal..:P
fuhhh penat gue ari nie...sangat mencabar otot2 aku..huhuuhu
biasalah mana aku pernah angkat barang berat2 lama2..tapi dah ade perubahan macam nie terpaksalah otot2 aku yang manja bekerja untuk tuan nye..

mmmm itu jelah nak share..malas pulak aku nak taip lagi..ikutkan banyak lagi nk mory2 nie..t ade masa aku citer lagi...mau tido dahulu..mantokk!!!

buibui







Friday, November 18, 2011

buiubuibui Kelantan !!

salam dan selamat pagi semua...kali nie entry saya ringkas je..dan nie first time aku update myblog pada waktu pagi dengan kelam kabut orang duk ciap2 aku sempat lagi buke blog aku..hihihihi..kejap lagi aku dan famili akan bertolak ke Perak...memang satu kewajipan lah menghantar aku ke kampus...biasa lah aku malas betul nak naik bas...x bezz..t ase kejap je jumpe ngn dyeowg..kalu hantar dapat aku spend time dgn dyeowg..dah masuk sem 4 still ag aku ase sedih nak tinggalkan umi n abh...:((

okeii lah nak g mandi nie adik aku dh balik dari Khatam al-quran...

MY LITTLE SISTER "NURUL INANI "
oh yeee tahniah adik atas kejayaan yang kamu kecapi dalam UPSR semalam..jangan putus asa dalam mengejar kejayaan dan cita-citamu...i love u dear...tunggu present k.mira dari Perak okehh...hadiah 2 in 1..hadiah birthday n 5a UPSR..

Rahsia mata gurlz ??? Jom kita selongkar !!

salam dan selamat malam semua...kali ini entry aku lain dari yang lain sedikit..kenapa???? aku nak share something ngn pembaca2 blog tegar aku nie..huhuhuhu macam lah ramai owg yang follow my blog..cakap lebih betul..hihihihi...okehh2 sudaaa mlalut dh nie..

aku sendiri pun tak tahu aku nie tergolong dalam kategori yang mana maklum lah kenkadang aku rasa mata aku nie sepet..kenkadang nampak besO..kenkadang sepek balik..kenkadang besO balik..Arrrggghhhh...macam keling je aku cakap nie...agagaga :p

Mata mengungkap banyak makna..firasat tersirat. tapi firasat ini hanya sekadar menambah pengetahuan , tentang tingginya rahsia pusaka Melayu lama yang kaya dengan pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar WANITA. okehh xmau bebel panjang2..tapi sejauhmana kebenarannya aku xtahu laa n maybe tu semua hanya kebetulan semata-mata...:)

Saiz mata kecil
Peramah , banyak cakap , kurang pertimbangan. Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya.

Saiz mata sedang
Sederhana , tidak banyak berahsia, ade pertimbangan , bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra drpd semua orang.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia , otak kurang cergas , pemarah , bertindak tanpa fikir panjang , kurang teratur , tiada arah tujuan dan putus asa...tapi boleh setia dong..

Mata jarang berkedip 
Gadis ini cukup istimewa orangnya...bijaksana , baik hati , setia, adil , bertanggungjawab , tidak cerewet , suka membantu dan mampu membahagiakan pasangannya..

Mata selalu berkedip
Pemaaf , senang dibawa berbincang , memahami dan sabar. Wanita ini baik

Mata cengkung
Kurang memuaskan , materialistik , hidup dengannya boleh sengsara , kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susad dia tidak peduli

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan , tidak dapat kawal emosi , hati tidak tetap , banyak kenalan kurang sahabat.

Matanya seolah tersembul keluar
Sifatnya baik , rela , tabah, menyenangkan, ikut kata . tapi mungkin tidak tepati janji , pendendam , tamak dan cepat marah.

soo,,,mata kalian macammna yeee??? hehehehe...cepat2 pegi depan cermin tengOk mata kamu..:P
okehh lahh mata gue pun udah mantOk mau tidO dulu...sOk nak berjalan jauh...

buibui



Friday, November 4, 2011

november come again..

malam nie jari jemari aku terasa gataii nak menari2..huhuhuhu
mood rajin telah datang menjelma dengan tiba-tiba..
jadi kenalah cepat2 menaip nanti mood itu akan kembali bertukar wajah...:P
okehhh bulan November ini,,,akan banyak peristiwa2 yang akan berlaku in my life..kenapa aku cakap macam nie???
jom tengok aku punye list.....

1) Result aku akan keluar esok hari iaitu 4.11.2011 aduhh manyak takut maaa!!!

2) UPSR result n 15.11.2011 birthday my little sis..

3) 18.11.2011 balik ke kampus setelah sebulan lebih ber'holiday'...:( (dalam sedih ade gembira jugak tau)

4) 21.11.2011 tarikh yang sangat2 ditunggu2...exam bagi dak2 STPM..to my lovely peren...do the best..i know u can do it...cayoookkkk yeee....!!! NUR SYAMIMI BTE ABD AZIZ...

5) Aidiladha kali nie tak berapa meriah tokayah n tokma tak menyambut nye di cnie..tetapi di tanah suci..semoga kalian semua cihat dan harap2 haji yang mabrur..amin!!

itu je rasanya peristiwa yang berlaku sepanjang november nie...
ehhhh 5 aje....hahahaah bukan maen banyak aku cakap tadi..hampehh upenye 5 ajeee...kuang3
pape jelah janji aku gembira...raya aidiladha niee..aku beraya dengan mybff...dan adik baru aku...asikk2 nyeeee....okehhh lahhh...mintak diri dulu yeee....mauuu beraduuu dahulu..salam semuaaa


Wednesday, November 2, 2011

macam-macam lahhh


entri aku kali ini sesangat lah pelik...aku diTAG...ape 2??? aku sendiri pun taktahu..(pengakuan jujur yeee) 
nasib baek lah adik aku cikdik tolong terangkan ape itu TAG...maklumlah sekarang cibok bebenor dengan dunia blogger dia tu..kalah guee...serba serbi dia tahu..jelesss odeng...:P ummm bukan satu perkara yang baru...
benda ini dah lame rasa aku..cuma aku je yang ketinggalan zaman sedikit..hahahahaa...patutlah aku tengok blog my sis ade banyak2 soalan...ingatkan ape benda...aduhhhh macam2kan...wajib je jawab haaaa?? bak kata my sis..tak baek hampakan owg...soooo aku jawablah soalan2 yang diberi..fuhhhh 11 kot banyak tu..dah lah aku kena bagi dia soalan pulak...okeelahhh tak mau bebel panjang2 jom bace tentang diri aku ape aku nak cter yeee (blurrr), soalan2 yang ditanye dan soalan aku beri pada dia..layann!!! ehhh sebelum terlupa..aku diTAG oleh makcik a.k.a lala..

RULES
1- Post this rules
2- Write 11 things about yourself
3- Answer the question the tagger set for you
4- Create 11 new question for the people who you tagged to answer
5- Choose 11 blogger to tag and link them on the post
6- NO TAG BACK :p

11 thing about me okehhh!!!!

anak sulong dalam keluarga..dan merupakan cucu sulong bagi belah bondaku juga
~ seorang yang ceria tapi kadang2 boleh jadi pendiam,suka senyum,manja (cikit jelah) dan yang paling popular tentang diri saya adalah "GEDIK"..
memang dari zaman sekolah menengah lagi mira dipanggil cikgedik..mira taktahu lah nape??memang aku nie gedik ke haaa??? kadang2 duk sowng2 tertanya2 jugak..tapi hamprak xdapat nak pikir lerr...ingatkan sampai sekolah menengah je..masuk U pun sama jugak...nak wak camner time jelah diriku seadanya...huhuhu janji kamu semua suka dengan saya..:)
~ saya sukasukasukasukasuka sangat2 warna pink..tapi ada someone bencii gler2 dengan warna pink taktahu lah nape..kebanyakan barang2 mira semua pink..lagipun ramai cakap memang kenalah dengan perangai mira nie dengan pink..sooo me n pink tak dapat dipisahkan..huhuhuhu
~ suka membaca sampaikan dilantik menjadi ketua pengawas perpustakaan semasa di sekolah menengah..jangan tak tau yee..hihihihi..tapi sekarang suka baca novel2 cinta pulak..kuang3
~ takut sama darah...taktahu macam mane dan sampai bila takut sama darah..pelikkan!!!
jangan taktahu kalu mira period tuhan saje yang tahu macam mane mira hadapi..takleh nak citer maluuu..:P
~ kalau nak tahu mira lebih ramai dan rapat dengan kawan lelaki daripada kawan perempuan..taktahu lah nape..sejak dari sekolah menengah sampai sekarang...maybe dyeowg suka dengan cara gue kot...tapi diorang nie haruslah diperkenalkan oleh abah dan umi..kalu lulus baru boleh berkawan..syukur sangat dapat parents yang sporting habiss..
~ sukasukasuka sangat usik adik2ku...tambah2 kalau gue dalam kebosanan..buat sampai diorang marah dan sakit hati..
~ sangatt2 suka makan..dan mira suka sangat makan nasi ayam..hari2 makan nasi ayam pun takpe..lagipun mira xboleh makan pedas..soo kalu nak express pun nasi ayam je lah..memang konfirm x pedasss...
~ tak berapa sunke dengan kanak2 lelaki..taktahu nape perasaan tu boleh jadi macam tu..maybe sebab takde adik lelaki dan sepupu pun hanya 2 orang je boy..yang lain semua girl..dahsyatt kan famili mira..
~ suka kemas rumah dan ubah suai tempat..kadang2 dah bosan gler dengan kedudukan yang samaa..terutama bilik saya lerr...harus sentiasa nampak ceria dan bersih
~ kadang-kadang diri ini sunyi tanpa seseorang disisi yang bergelar "kekasih" cehhh ayat..hahahaaha
maklumlah dah nak masuk 3 tahun membujang..tapi nasib ada kawan2 disisi yang sentiasa menceriakan diri ini..love u all so muchh!!!
*akhirnye ciap juga 11 perkara tentang diri aku...capett bangat dong..

soalan yang ditanye olehh Miss Lala Rezda
 
[1] Dalam berkawan, korang pilih rupa ke atau hati dorang?
hati lah..luaran kalu cantik tapi dalaman tak cantik x guna jugak..like u n me lah...laupun tak kenal still boleh kawan dan berhubungkan...
[2] Perangai buruk ape yg korang tak suka dlm seseorang tuh?
cakap besar,,suka cari kesalahan orang lain dan tak cuba untuk faham pasangan kita
[3] Kalau boy / girl korang ramai kawan perempuan/lelaki(berlawanan jenis), korang jeles tak? Apa tindakan korang? (kalau korang takde girl/boy, buat2 macam ade je lahh)
tak jeles kot...think positive okehh hihiihi
[4] Kepada yang girls, korang suka tak pkai make-up? And kepada boys, korang suke tak perempuan make-up?
biarlah natural...tapi kalu nak make-up pun berpada2 dan bersesuaian lah yeee..
[5] Ciri2 yg korang nak ada dlm bakal suami / isteri korang?
tak ensem pun takpe janji sedap mata memandang..
beragama,,rajin,,ade kerjaya yang tetap..gentlemen dan romantik
[6] Pada usia berapakah korang rase korang dah patut / akan berkahwin?
25 maybe...
[7] Apa cita2 korang mase kecik2 dulu dan sekarang? Fey dulu masa kecik2 nak jadi pakar kaji bintang, * scientist lah kunun nyeeeee~
nak jadi cikgu sebab suka budak2..p sekarang study town planning..memang lari dari cita2 zaman kanak2 ribena..hihihihi
[8] Ape keistimewaan diri korang yg korang rase org lain tak mampu buat / tak ade? haaaaa! jawabbb!
apee yeee....GEDIK kot dan suka buat orang ketawa...:P
[9] Korang dah follow blog fey ke belum? Kenapa korang follow blog Fey??? Layout blog okay tak??? Entry oke?
lum lagi...hehehehe
[10] Korang puas hati tak dengan soalan2 Fey nih???
oke2 aje....
[11] Berapa lama masa yg korang ambil untuk jawab soalan nih semua and post entry nih? hehe.
3 jam (11pm-1am)
my question for you

(1) Apakah erti cinte bagi diri kamu??
(2) sekirenye kamu diberikan satu permintaan untok ditunaikan, apakah yg kamu nak??
(3) kamu rase, kamu nie (cute/Smart/ugly) kew??
(4) siapakah President ke 16 united state (haaaa jawab!!! huhuhuhuhu)
(5) apakah perkare yg menakutkan kamu??
(6) single atau couple.. mane lebih baek!!???
(7) ada pet x??
(8) sekirenye kamu seorang president negara Africa korunk akan....?????
    (sambong!!!hehe)
(9) kalo sume haiwan naik kenderaan/pengangkutan lam dunie nie, manusia naik ape???
(10)ape yg menarik tentang diri kamu???(yg kamu rase)
(11)kawan/kekasih/ mane lebihhhhhhh pentinggggg!!! sekirenye disuruh utok pilih???
 
aduhhh penat deh gue jawab soalan2 niee...xmau dahhhh..serikkkk..
tq to LALA REZDA...bagi saya satu pengalaman yang memenatkan otak ku memikir...hehehehe
rindu sama ENGEDIK n NURSYAMIMI ::::((((((