Thursday, December 6, 2012

Sem Baru, Tahun Akhir.

Assalamualaikum :)

Lamo sungguh eh, tak update blog ni kan. Sejak masuk sem baru ni, jadi kelam-kabut cikit. Ngeee.
Alhamdulillah, aku masih dapat berjumpa dengan mereka-mereka yang aku sayang :) 
setelah hampir 8 bulan tak jumpa.Sem ni merupakan sem terakhir buat aku dan rakan-rakan sebagai budak Perancangan Bandar dan Wilayah. InsyaAllah sekiranya diizinkan dan dipermudahkan segala urusan kami.

Minggu pertama macam biasa. Subjek studio / planning project merupakan pembuka tirainya. :D
First class, dah ada esimen yang perlu disiapkan. Sem ni site kami di Baling, Kedah. Tapi macam susah je studio sem ni. Ngeee. Tatuttt...


Studio aku untuk sem ni. Dah tak macam dulu. Dulu senang la ad suis kat meja masing-masing. So, tiap2 hari bawak lappy, sekarang dah x boleh sebab suis x cukup.


Ni la studio aku dulu masa part2 sampai part 4. Meja sorang satu. Ada laci sendiri.

******
Jom tengok gambar meeting kami pada malam Isnin hari tu :D Minggu pertama pun dah tidur lewat. 
Hmm nasib la kan. Macam tak biasa.

Peace :)


Siyes je semua. Huhu Ada yang khusyuk mendengar, 
ada jugak yang khusyuk bergambar.


Cakkk !


 Sempat lagi tu pusing belakang tengok kamera. Haha

My kesayangan. cayam sangat-sangat dorang.

Buat masa ni tu aje nak story mory. :D
Have a nice day !
Salam.

Sunday, November 25, 2012

My Holiday Story II

Assalamualaikum

Next entry nak citer pasal kawen. Grr. Siapa kawen aku ke ? *Perasan je :P
11.11.12 aku ke Shah Alam untuk menghadiri satu majlis perkahwinan sepupu Umi. Sebab aku je ada aku lah yang mewakili bagi pihak keluarga. :) Kami mewakili rombongan pengantin lelaki.

We're ready !! Maksu, my cousin n me.

Seriously, sepanjang hidup aku ni kan, aku tak pernah pun rasa suasana perkahwinan dalam kalangan keluarga aku sendiri. Macam mana nak rasa dah tak kawen lagi kan. Ape daaa!! Bukan macam tu maksud saya -,- tak pernah rasa or tengok orang akad nikah macam mana, suasana di malam berinai, lihat persiapan pengantin macam mana, sanak-saudara bertungkus-lumus menyediakan keperluan-keperluan untuk hari perkahwinan, suasana bungkus-bungkus coklat, suasana buka-buka hadiah pada malamnya. Aishhh mesti meriah kan dapat berkumpul ramai-ramai. 
Majlis pertunangan pun tak pernah tengok. Kalau dalam TV tu ada la. Aku nak rasai sendiri. Nak berada jugak dalam suasana macam tu. 

Hurmm actually nak sangat rasa, macam mana nak rasa suasana macam tu, ahli keluarga aku semuanya dah kawen tinggal pakcik dan maksu je sebelah Umi. Tu pun dorang takde calon lagi. Lambat lagi la jawabnya. *wink wink. Sebelah abah semua dah kawen. Nak tunggu cousin aku pulak, semua kecik- kecik lagi. Sebab kalau sebelah Umi, aku cucu sulung dan cousin yang paling tua sekali :D Tahun depan nak masuk 21 Tahun :) Tua dah rasa. -,- Jeles sebenarnya takde cousin yang ramai dan lebih tua dari aku. Sobs sobs. Ishhh dah lari tajuk ni. Nak buka buku sedih pulak.

Sampai je rumah Toksu, angkat barang-barang hantaran masuk dalam kereta. Dan ia merupakan pengalaman pertama bagi aku. Dapat jugak la merasa suasana tu ye tak walaupun tak sepenuhnya ! Kami seramai 13 buah kereta. Sampai rumah pengantin dalam pukul 2.30. Tema pink + white. Mesti ad warna kegemaran gue. Huhu. Layan gambar la yee :)


We're familia :D 
Dari atas Maksu, Maklong, Makngah. My cousin Siti Nur Farzana, Ciksu (ibu pengantin lelaki merangkap tok sedara saya :D ) , aku dan Siti Syaza Liyana. Sepupu2 aku tu anak-anak pakngah n makngah. Dua orang je anak dorang :) Yang baju ungu tu tak tahu lah sapa. Huhu


Rombongan hantaran. Peaceee ! Aku pun terkena jugak :P Ingat dah jadi kamerawomen tak kena. Grr nasib kena yang ringan. Suka-suka pengalaman :D


 Maksu.
 Macam berjanji pulak baju maksu dengan warna tema hantaran tu. Huhu



Ngeee...


Tu je yang sempat amek. Tak sempat pun amek gambar dengan pengantin. Huhu
Abang Afnan dan isterinya nama...lupa lah. -,-


Antara hidangan yang disediakan oleh pihak pengantin perempuan untuk kami :D 
Enak banggat. Lama betul nak makan, kena tunggu pengerusi habis cakap dan baru boleh makan. Perut masa ni memang tersangat-sangat la lapar T__T


Paklong n maklong. Love them so much.

Lepas habis je terus ke Midvalley. Jalan-jalan cuci mata. Tuhan je tahu keadaan aku masa tu. Terseksa sangat2. Dengan kasut tinggi. Tempat pulak ramai orang. Grrrr. Kaki pun dah sakit sangat-sangat. Memang rasa nak buat keje gler je masa tu. Buka kasut jalan kaki ayam. Huhu. Kan famous pulak. Masuk dalam youtube 'Gadis berbaju kurung berkaki ayam di Mid valley'. Haha taknak- taknak malu eh. Ok lah. Maaf jika ada yang pening baca entry ini. Aku rasa aku tulis dah macam apa entah. Kalau x faham buat-buat faham je ye :D

Thursday, November 22, 2012

Nilai Air Mata Seorang Lelaki..

Assalamualaikum


Air mata seorang lelaki, 
Andai mengalir kerana kecewa dengan cinta wanita,
Maka hilanglah sifat pemimpinnya.

Air mata seorang lelaki,
Andai mengalir kerana kecewa dengan dunia, 
Maka hilanglah sifat redhanya.

Air mata seorang lelaki, 
Andai mengalir kerana tidak sanggup melihat kesusahan orang tuanya, 
Maka terbitlah sifat belas ehsannya.

Air mata seorang lelaki, 
Andai mengalir kerana terluka, 
Maka hilanglah sifat kekuatannya.

Air mata seorang lelaki, 
Andai mengalirnya kerana takutkan Allah S.W.T,
Maka bergembiralah, 
Kerana air mata yang sedikit itu mampu, 
Memadamkan api neraka kelak.

:) Wassalam.

Wednesday, November 21, 2012

Kena Surprise dari Engedik.

Assalamualaikum !!

Geram, Geram, Geram, Geram !!!!!! Suka sangat buat surprise macam tu. Huh!  Actually aku cedih sangat ye la, aku kan baru sampai kelantan pada Ahad lepas iaitu 18 aribln. Tup tup engedik mesej dia nak pergi Perak keesokkan harinya iaitu semalam 19 aribln dan maybe akan balik pada 26 aribulan iaitu Khamis. Dia cakap banyak urusan yang kena selesaikan sebelum di Praktikal pada awal bulan 12. Aku punyalah sedih, yelah takut tak sempat jumpa, sebab kali ni aku kena ke Perak awal iaitu 28 aribln. Atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Grrr (padahal malas nak bagitahu) Huhu. Pujuk jugak lah dia balik awal. Tapi dia pulak suruh aku pergi sana. Huh! 

Pagi tadi dapat mesej dari dia.

Engedik  : Lin, ad nak g mana2 tak hari ni. Nak mintak tolong ?
Aku        : Takde, tapi petang nak atar Ati kat kampus. Bole, nak tolong apa ?
Engedik : Leh tak jumpa adik ling, amek barang dengan dia, lepas tu pos kat ling?
Aku       : Barang apa ? Nak pos sekarang ke?
Engedik : Adalah. T jumpa kat mana2 ok..
*aku pelik gk barang apa yang dia suruh pos sampaikan umi n abah tak leh poskan..

Dan bla bla bla blaa.................Tup tup, adik aku nak pergi kampus pagi. Sebab petang dia kena pegi Terengganu, ada khusus. Maklumlah orang MPP kan. Huhu Mesej lah balik kat engedik tak jadi. Petang tadi dalam pukul 6 lebih dia mesej. 

Engedik : Mlm ni bole kua x? amek barang ngn adik ling..
Aku : Jap nak tanye umi..
*Tanye2 umi pun bagi. Aku ajak umi teman. Sebab tak berani nak drive sorang-sorang malam-malam :D
Aku pun bagitahu dia cakap jadi. Pahtu aku cakap la bawak umi sekali.
Engedik : So, dtg ngn umi la ? alamak, xpyh la lau cmtu.
*aku dah pelik. Nape pulak ? Mesej2 punya mesej last2 dia setuju aku bawak adik teman. Ikutkan dia suruh aku pergi sorang memang taklah. Dah la aku tak kenal adik dia. Segan -,-

Siap-siap cakap kat umi tak jadi bawa umi, nak bawak adik. Umi pun tanpa banyak soal hanya mengiyakan aje :) Janji nak jumpa pukul 9. Tapi aku bertolak pukul 8.40. Dah la dari rumah nak ke Kubang Kerian ambil masa 45 minit. Risau dah dalam hati takut adik dia tunggu lama. Sian pulak kat budak tu. Drive-drive tepat 9.15 aku sampai ditempat yang dijanjikan. Iaitu di Restoren Mirian. Sampai je mak aii ramai glerr manusia. Malu aku dan adik nak masuk. Jadi aku ambil keputusan untuk tunggu dalam kereta aje, sambil menanti adik engedik.

Tunggu punya tunggu. Adik cakap "K.mira tu bukan arm popo ke ?" Tengok kat tingkap arggghhhhh!!!! Rasa nak menjerit je. Sengal betul. Iya-iya je aku ni, patutlah tak bagi bawa umi. Fuh! Geram betul. Dalam geram hati suka sangat. I really appreciate it. Mekasih :))) Sempat lagi tu dia call umi bagitahu. Haha terkejut umi. Bertuahkan budak ni :P. Bukan aku dan engedik je kawan kami pun ad jugak kat sana. Terubat rindu kat dorang semua. Thanks Luqman dan Adam. Tapi kejap jelah aku terpaksa balik awal sebab perjalanan ku masih jauh lagi.. :) Sampai rumah tepat pukul 11.20. Thank you so much :) Terubat linduuu. Haha *Maklumlah 3 minggu aku tak jumpa dia. 

So gediksssss :D
 Salam




Monday, November 19, 2012

My Holiday Story I

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah semalam selamat sampai rumah setelah hampir 3 minggu berkampung di Kajang rumah ayah ngah dan mak ngah :) Orang lain cuti spend time dengan family, aku, hahaha. Family juga apa, cuma dengan my uncle dan my cousin :D Aku pergi sana dengan ayah ngah masa time hari raya korban hari tu. Jadi kegedikan aku nak ikut dia balik Kajang :) Umi dan abah pun bagi aku pergi. Maklumlah dah 6 bulan aku duk umah tak pergi mana-mana kan, sebab praktikal. Bosan jugak, jadi nak keluar ambil angin bandoorrr pulak. Grrrr

Kami balik tak ikut laluan Gua Musang, kami ikut Terengganu. Agak jauh sedikit daripada Gua Musang. Kami sempat singgah di  bandar Terengganu untuk makan tengahari. Maklumlah cuti, memang banyak la kereta time tu, jem sangat.



 Singgah pantai mana entah lupa -,-. Makan sotong celup tepung + minum air kelapa sambil menikmati keindahan pantai yang membuat aku rasa nak mandi je..:) Dalam perjalanan tu, dapat jugak la tengok tempat tinggal or daerah kawan-kawan aku tinggal. Dalam hati, "Ohh sini la Setiu", "Oh sini la Marang kampung Zati", "Dungun ini kampung Naim". Habis keluar nama kawan-kawan aku yang tinggal di Terengganu di sepanjang perjalanan hari tu. Huhu. Time tu mulalah rindukan mereka semua :(

Dan tempat yang aku paling paling paling teruja dan jakun la kejap. Apabila kami melalui bandar Kerteh. Sepanjang jalan kiri kanan aku tengok pusat bahan api iaitu Pusat Pelapisan Minyak Petronas. First time tengok, kagum sangat. Kalau diberi peluang nak sangat masuk dalam tu, tengok macam mana diorang proses dari A to Z. Dah simpan angan-angan nak buat pra perkahwinan dekat area kawasan ni. Hahaha. Baru gempak kan..:D Orang selalu kat pantai, tasik, taman, ladang. Aku kat pelantar..(berangan je tahu) Dalam hati kalau meletup ni, memang satu bandar hancur. (mulut bukan maen lagi kan) :D


Tak sempat nak amek gambar, terlampau khusyuk tengok pemandangan. Jadi copy dari en google je :P

Kami sampai agak lewat iaitu pukul 12 lebih sebab dari Gambang sampai tol mana entah, Jem sangat-sangat. Rupanya ada accident dekat Genting Sepah. Lori terbalik. Disebabkan accident kami terpaksa mengharungi satu kesesakan yang agak teruk. Sampaikan tandas kat plus pun beratur panjang. Huhu Ok la itu aje untuk entry yang pertama. Next entry will be coming :) 

Salam.


Wednesday, November 14, 2012

Aku Insan....

Aku insan yang tidak sempurna,
Aku insan yang serba kekurangan,
Aku insan yang tidak pernah bersyukur,
Aku insan yang tidak berdaya,
Aku insan yang lemah,
Aku insan yang tidak kuat,
Aku insan yang hina, 
Aku insan yang tersangat alpa dengan dunia ciptaanMu,
Aku insan yang tidak takut akanNya,
Aku insan yang tidak pernah serik melakukan dosa,
Aku insan yang sentiasa ingkar dengan perintahnya,
Aku insan yang sentiasa melalaikan segala urusanNya.

Sekadar hiasan :D
Tetapi...
Aku ingin berubah, 
Aku ingin berjaya, 
Aku  ingin menjadi kesayanganMu,
Aku ingin sentiasa dirahmatiMu,
Aku ingin menjadi sebahagian dari ahli2 syurgaMu,
Aku ingin jadi yang terbaik,
Aku ingin jadi yang sempurna.
 Aku ingin memperbaiki setiap kelemahan-kelemahan yang ada,
Ya Allah, aku bersyukur kerana masih diberi kesempatan
untuk terus menjalani kehidupan sebagai hambamu dimuka bumi ini
sebelum aku dikembalikan kepadaMu.
Kau berikanlah aku jalan yang diredhaiMu,
pimpinlah tangan ini ke haluan yang sebenar-benarnya,
sedarkanlah aku sebelum aku hanyut dengan duniawiMu ini. 
Kerana aku masih gagal menjadi hamba yang sempurna.
Subhanallah.



Tuesday, November 6, 2012

Padan muka..

Assalamualaikum n good morning  :)

Semalam aku dan engedik dah kembali macam biasa.
Setelah hampir 3 minggu kami senyap seribu bahasa. Huhu
Tapiiii......
Semalam aku tersilap cakap, membuatkan dia terasa dengan aku..grrrrrr

p/s : Kepada yang sedang memduduki SPM, good luck yee..If you do good in your SPM, you get good result, it is actually a step further to success.Sebelum jawab baca bismillah terlebih dahulu. Dan yang penting pohon restu kepada kedua ibubapa kita :D To my dear, Rabiatul Adawiyah..do the best..make your parent proud of  you.

Me n Cikda a.k.a Rabiatul Adawiyah
:)

Thursday, November 1, 2012

1st November 2012

Assalamualaikum :)
Olla November baibai Oktober..:D


My Mr. Smurf :D


Bersandar kejap..Huhu

*miss my engedik..dia dah lupakan saya buat seketika. So sad. Hurmmm tidurku kini tanpa ditemani dia..Hoho celalunya kalau nak tidur mesti dengar dia membebel dulu, sekarang dah lebih 2 minggu tak dengar suara dia. Sampainya hatimu menyeksa diriku..(perghh ayat aku..*wink wink)

p/s : Semoga bulan baru ini dapat memberikan 
seribu kekuatan, ketabahan, kejayaan, dan kebahagiaan dalam  apa jua aspek. Semoga kita menjadi insan yang tabah dan sabar dalam menempuhi ujian dariNya.
may Allah bless u all :) 
Adiosss

Tuesday, October 30, 2012

Happy Tuesday :)

Assalamualaikum n good morning !
Hari ni dah 30 Oktober lusa dah bulan November. Kejap je rasa :)
Dah lama x update kat blog terasa nak meng'update tapi malas nak menaip. Huhu Layan gambar je laaa yee.


me, my little cousin Syaza Liyana n my little sister :)
my little sis n her sister Jalwati.
My cousin Farzana.
*Takde motif pun saja nak letak gambar-gambar ni :)


Saturday, October 20, 2012

Pengsan di Hospital

Assalamualaikum..
Have a nice Saturday.

Alhamdulillah tuhan masih berikan kesempatan untuk aku menikmati kehidupan sebagai hambaNya dimuka bumi ini. Masih diberi peluang untuk terus dekatkan diri kepadaNya dan merebut peluang yang ada selagi nyawa dikandung badan :) Peristiwa itu memang takkan dapat aku lupakan. Kali pertama dalam hidup aku pengsan. Huhu

Actually, yesterday 19/10/2012 aku nak ke majlis pertunangan kawan sekolah tapi tak sempat sebab majlis dah habis, lepas tu tak tahu nak pergi mana tup tup terlintas nak g tengok Eyda kat hospital. Aku tahu Eyda sakit daripada my cayam Nursyamimi. Aku pun mesej kat dak kecik tapi dia kepenatan baru sampai rumah. Dia cadang suruh aku pergi hari ni. Tapi alang-alang dah keluar baik terus pergi tengok. Aku ke sana ditemani my sis, iaitu Kak Suzie. Kami sampai lebih kurang dalam pukul 4.30 petang. Sampai je terus cari wad Mawar. Orang pun ramai sangat masa tu maklumla masa melawat kan..

Sampai je kat Eyda, sayu rasa tengok dia dalam keadaan macam tu. Tapi dia masih boleh bercakap. Dan aku sempat sembang-sembang dengan dia. Alhamdulillah dia baru je selamat dibedah. Ketumbuhan dalam perut dia pecah itu sebab dia ditahan di wad. Semua yang datang melawat dia kebanyakannya kenal aku, sebab rumah kami dekat aje dan aku dengan Eyda pun dah lama kenal sejak dari Tingkatan Satu. Dan Eyda la orang pertama yang aku kenal masa mula-mula aku pindah Kelantan masa tu aku tingkatan 1 kenal di tempat mengaji..:)) Tapi tak sangka pulak sekolah dan kelas kami sama sehingga ke Tingakatan 5..tapi sebab masing-masing duduk jauh dan sibuk dengan study kami jarang berjumpa.

Gambar masa muda-muda dulu..Grr..Form 1
Eyda dan aku :))

Ok berbalik pada cerita asal, sembang-sembang dengan Eyda, dia cakap nak minum air sakit tekak, ma dia pun bagi air dan sapu ubat dekat leher dia. Ubat minyak cap kapak. Tup tup aku dah mula rasa tak sedap badan. Aku cakap dekat Sis, dan dia suruh aku duduk kat kerusi. Masa tu aku dah nampak semuanya hitamm, dann....duniaku gelap..Huhuhu

Aku tak sedar bila aku terjaga. Kesian sis kena jaga aku. Maaf sangat susahkan kamu. Lama tu aku tengok En. Herman a.k.a abg Man datang. Rupanya Kak Suzie call Abg Man suruh datang amek aku, lagipun sis tak tahu drive dan terlintas kat kepala dia Abg Man je. Abah nak datang tak boleh sebab aku bawa kereta. Sis cakap doktar bagitahu takde pape cuma kurang rehat dan tak makan. Maybe sebab tu aku pengsan. Hurmmm Aku selamat sampai rumah pukul 8 lebih. Dan semalam aku tidur awal..Grrrr. Maaf sangat2 dah susahkan kalian semua. Termasuk abah n ma eyda. Anak dia sakit aku pun sakit sama. Terkejar-kejar diaorang semua..

p/s : Jagalah kesihatan walau sesibuk mana pun anda :))) *Peringatan buat diri sendiri juga.
Ape daa tengok orang sakit last-last aku yang sakit..Grr buat malu je..

:) 
Baibai

Wednesday, October 17, 2012

Wordless Wednesday

Assalamualaikum semua 
:)


#If you love me, say it. If you trust me, do it. If you want me, show it. If you need me, prove it.

Monday, October 15, 2012

Segmen: Tambah Follower Banyak-Banyak!!

Assalamualaikum :)

Disebabkan takde keje nak buat dan
tup tup ternampak segmen ni kat blog sis yuyu terasa nak turut serta :)
lagi pun senang aje syarat-syarat dia..


* Follower sy 53 follower..masih baru dalam dunia blogger :D
kpada yang nak join sila2 klik sini



Sunday, October 14, 2012

Likuan Hidup

Assalamualaikum..
:)


Ada masa dalam hidup kita ini kita rasa cukup sedih & down disebabkan perbuatan orang lain yang seterusnya memberi impak besar dalam hidup kita. Contoh yang paling dekat kita boleh ambil seperti love bite, friendship issue dan trust issue. Tiada orang kat dunia ini yang suka ditinggalkan, dianiaya, di tikam dari belakang, ditindas dan sebagainya.


Namun, kita kena ingat yang hidup ini tak tumpah seperti roda. Iye ramai yang kata hidup kita macam roda. Ada masa kita di atas, ada masa kita di bawah. Jika seseorang itu dah menyakitkan hati kita terutama orang yang kita percaya, orang yang kita sayang, tak mustahil satu hari nanti orang tu pula akan merasai perasaan yang sama seperti apa yang kita rasa akiibat perbuatan dia sendiri. Allah itu maha adil. Dia tahu apa yang terbaik untuk hamba-Nya. Jadi, kita kena sentiasa positif dalam hidup. Walau sebesar mana pun dugaan yang kita harungi, kita kena sentiasa ingat yang Allah sentiasa bersama hamba-hambanya walaupun hambanya kadang kala terlupa kepada-Nya. Dia menguji kita dengan kesenangan dan kelapangan. Allah tidak sekali-kali membebani hambaNya dengan ujian yang mereka tidak mampu pikul..

  

Sunday, September 30, 2012

Lumut wif Classies

Assalamualaikum n Happy Sunday :)

Disebabkan taktahu nak buat apa, 
 kerajinan pulak tetiba datang menjelma maka aku terasa nak meng'update sesuatu..:) sambungan entry semalam..


Sebelum semua pulang ke rumah masing-masing esok iaitu 29.9, kami meluangkan masa bersama-sama dengan jalan-jalan habiskan duit :D Kalau diikutkan perancangan yang sebenarnya, kami semua akan berkumpul pada 4.10, tapi disebabkan kawan gurlss aku nak datang awal seminggu dari tarikh yang telah ditetapkan oleh en Luqman Hakim jadi aku pun ke sana pada 26.9.

Cedih juga tak dapat jumpa kesemuanya tapi takpelaa masa LDK aritu aku dah jumpa sebahagian kelas aku, jadi tak terasa sangat laa kalu tak jumpa dengan diorang diz week..^_^ giler kejam. Tapi hangout kali ni lain cikit sebab takde en hubby a.k.a Mohammad Syafiq. Selalunya kalau kteorang keluar orang yang tidak akan kami tinggalkan mesti beliau, Syafiq tak dapat datang sebab demam, cedih jugak tak dapat jumpe :( rasa tak lengkap geng kami..huhuhu.


saya sayang mereka semua :D Oh yeee, Zafrin n Nizam tu aku tak kenal sangat sebab diaorang lain kelas dengan aku, tapi bila dah kenal, so far so good. Diaorang sangat sporting :) Nizam tu satu tempat praktikal dengan cheq. Yelah tak semestinya aku tak sekelas dengan diorang kita tak boleh berkawankan..Malam tu aku ada 2 orang kawan baru.. Grrrr

Gelagat kami ^_^  


Maaf banyak gambar orang yang pakai baju purple kan..hihihi (orang tu suka bergambar). Di sekitar kawasan Lumut Waterfronk. Selalu lepak-lepak kat sini, tak pernah pun nak bergambar tapi malam tu, fuhhh! semua nak jadi model..Huhuhuhu Sahabat Sejati katakan..Lalalalala

Singgah mengisi perut di MCD Manjung :D Muka engedik kelihatan sangat penat ok..huhuhu terima kasih, walaupun minggu depan dah nak exam, sanggup korbankan masa study untuk kami..Hohoho

 Konon-konon sebelum balik nak jumpa semua tapi sayang aku tak sempat nak jumpa dengan engedik dan yang lain, sebab aku mati-mati ingat bas kol 9.30 am, nasih baik lepas mandi tergerak hari nak tengok tiket, terkejut beruk tengok tiket kol 9,tengok jam 8.55..cepat-cepat ajak cheq g hentian bas. Dengan wawa pun x sempat jumpe, mase tu dia tengah mandi..Fuh! so carelesss kan. Sampai je bas dah ada dan terus naik bas, dan tup tup ad mesej masuk..


* shah rindu kt miera..hope dpt jmp lagi teman kesayanganku..syggggg miera...mmuuaahhh
(dengan tanpa dipaksa airmata terus berlinangan) buat malu je nanges lam bas..sobs sobs


:) 
Salam


Saturday, September 29, 2012

Sempurna :D

Assalamualaikum..

Alhamdulillah setelah 4 hari aku berkampung di Seri Iskandar tepat pukul 7 petang tadi aku selamat sampai Kelantan :D Untuk semester 5 ni aku telah selesaikan tugasan-tugasan yang diberikan dengan jayanya. Eceh2, harap result untuk semester ni tak menghampakan..^_^ terima kasih kepada engedik, shah, nizam, zafrin, cheq, cha n wawa..berikan kenangan yang teramat indah semalam..misss u all so muchh..Next entry nak cter pasal dyeowg pulak..:D

# cuti 2 bulan nak buat apa yee ??? Hurmmm..


ada citer nak di citerkan di sebalik gambar ni :D

nitesss :)

Saturday, September 22, 2012

Practice Done !!

Assalamualaikum :D

20 September 2012..hari terakhir aku sebagai pelajar praktikal di Majlis Daerah Bachok.
Hari yang ditunggu telah tiba, mula-mula dulu bukan main lagi nak cepat abis, macam-macam dalam otak ni. Tak best laa, boring, takde keje, bla bla bla..Tapi tup tup dah duduk sini selama beberapa minggu rasa jiwa ni dah serasi dengan suasana dekat sini. Hoho (gilaa berbelit ayat aku) :D

Alhamdulillah aku diberikan mereka-mereka yang sangat baik dan sporting habiss, terima kasih sebab sudi berikan segala ilmu dan tunjuk ajar kepada diri ni. Halalkan semua yang telah diberikan. Insyaallah ada masa dan umur yang panjang pasti bertemu kembali. Terima kasih to my boss puan Yuni, Abang Wan a.k.a Abah, Kak Siti dan Kak Laili..Love u all so muchhh. Cian Kak Suzi sorang-sorang tanpa aku dan Linda..huhuhu

*takde mood hari ni, hanya ini je mampu aku tuliss..^_^






Tuesday, September 11, 2012

First Step Done :D

Assalamualaikum dan selamat malam :)

Alhamdulillah selesai sudah tugasan yang pertama. Minggu ni semua student praktikal akan dikunjungi pensyarah mereka masing-masing seperti yang telah ditetapkan. Tujuan lawatan ini dilakukan bagi menilai sendiri dan untuk memastikan sejauh mana prestasi pelajar sepanjang mereka menjalani latihan praktikal di tempat masing-masing, serta sesi menemubual penyelia kami. Dan hari ini hari yang cukup mendebarkan bagi diriku dan yang lain (Raja Azlinda dan Mohd Zullatfi) kerana hari yang dinantikan tiba jua. Dan kami juga perlu menyediakan slide tentang aktiviti-aktiviti / tugasan yang kami lakukan sepanjang latihan praktikal selama 14 minggu :D kejap je rasa, dah berada di minggu ke13.

Kami dapat melaksanakan tugas yang diberikan dengan baik dan sempurna, presentation yang kami persembahkan memuaskan hati Dr, opsss lupa nak perkenalkan pensyarah aku yang sudi datang dari jauh semata-mata untuk menjenguk dan menyempurnakan tugasan kami. Nama pensyarah aku DR. SuhartoTeriman. Beliau baru aje tamatkan pengajiannya, dan sepanjang aku di UITM memang langsung tak pernah berjumpa dengan beliau, hanya sekadar mengenali namanya :D Mula-mula aku dapat tahu Dr ni akan datang ke MDB, aku dah mula fikir macam-macam. Dr ni oke ke? Dia garang ke, tegas ke..macam-macam laa bermain di fikiran. Dan kesimpulannya, semua yang aku fikirkan tentang dia, segalanya sangat berbeza. Dr ni sorang yang sangat-sangat sporting dan sangat baik, bertolak ansur, dan lain-lain la. Menyebabkan aku begitu teruja dan semangat semasa membuat pembentangan tadi. Huhuhu. Selalunya kalau time presentation, aku memang akan berdebar dan hanya tuhan je yang tahu perasaan aku pada masa tu. Huh! Tapi dengan Dr, semua tu hilang dengan sekelip mata. Hahaha. Dr ur so cool person. I like :))

Masa pembentangan tadi my boss tak dapat turut serta kerana terpaksa menghadiri mesyuarat mengejut. Terkilanlah jugak mula-mla tu tapi nasib baik kak Lily ada gantikan kak Yuni. Thank you kak Lily for today :) Pejam celik pejam celik, minggu depan adalah minggu terakhir aku sebagai budak praktikal. :D Sedih laa pulak nak tinggalkan warga-warga MDB. Entah bila laa dapat jumpa dengan diorang semua.Huhuhu so sad !!
* Next esimen- report..( kena mula dah ni) t boleh pergi Perak awal. Tak sabar nak jumpa my engedik..Lalalaa

nitess semua :) Take care
^_^


Sunday, September 9, 2012

Posing, posing

Assalamualaikum semua :) 
Nak kongsi beberapa gambar semasa majlis jamuan hari raya pada hari khamis 6.9.2012 dekat tempat aku pratikal, sambil-sambil nak perkenalkan pekerja-pekerja yang sentiasa membuat aku semakin berat hati nak tinggalkan tempat ini..:( Tinggal 2 minggu lagi aku akan menamatkan latihan industri aku. Huhu sedihnyaa..Jom layan

Wif kak suzi :)

KAMI budak praktikal..Huhu
wif kak tie
raja azlinda, kak suzi,my lovely bos kak yuni n me
aku dan en mustaqim...kami berdua selalu kena usik dengan staf-staf kat pejabat ni..
mama mengandung. Kak lily
Banyak mulut. En Herman :D

nitessss :D

Friday, August 31, 2012

Again, Entry for Nur Syamimi.

Assalamualaikum..

Pejam celik pejam celik, masa yang ditunggu-tunggu tiba jua, hohoho. Alhamdulillah majlis kesyukuran Nur Syamimi selamat berjalan dengan lancar. Esok 01.09.2012, beliau akan berangkat ke UITM MACHANG (dekat je tapi aku tetap jugak sedih), dan akan meneruskan pengajian dalam bidang Sarjana Muda Pengurusan Sistem Pejabat :D

Gambar di sekitar majlis Nur Syamimi :)




 So Beautiful
Gambar bersama keluarga ke2 saya :)


Ocu, Oci, En kekasih Nur Syamimi n dirinya. Huhuhu
my second familia. Love them so muchhh

Dear, selamat jalan dan selamat melangkah ke alam Universiti, 
satu alam yang kamu impi-impikan, 
Alhamdulillah ianya tercapai jua walaupun agak lewat
setiap yang berlaku ad hikmahnyakan, 
Esok, kamu dah pun bergelar Mahasiswi.

Harungilah ia dengan ikhlas dan sempurna.
Good luckk okeee.
Jaga diri kat sana baik-baik. 
Jangan lupakan cikgedik kamu ni yee :( always love u. 
I tumpang gembira atas kejayaan u ni.

*Dah 2 3 entry khas aku citer pasal diri dye :D

Niteesss semua :D
Salam Merdeka semua.