Friday, January 27, 2012

Kamu Membuat Aku Tergamam !!

alhamdulilah aku selamat sampai setelah 2 hari berada di Kuala Lumpur..
penat tak hilang lagi..tapi aku tetap jugak nak update..sebabbbbbb dah tak tahan tengok benda-benda nie.
napeee lawa sangattttt...adoiiiissssss


NIKON 1 PINK EDITION
nakkkkkk pleaseeeeee !!!

fuhhhh !!!! kok cantek bangat sihhhh T______ T

membuat aku taklehh duk diammm...gerammm nyeeeee

aku dahhh tak stabilllll...cmner nieeeee????  tolllllonnngggggggggg


haruuuussss  aku dapatkan camera nieee !!!

buibuiiii

Wednesday, January 25, 2012

Novel Baruuu...Cuke2

olllaaaa...selamat petang semua..harap korang chat2 belaka yeee...
petang-petang takde nak buat ape..sooo bosonnn ( cantikk lah BI aku nie kan ) mandai2 je..:P
entry kali ini ringkas je..malass nak menaip petang2 nie...just nak bagitahu aku ade beli novel baru ( perlu ke bagitahu lam nie) sukeee atii lerrr..blog saya kan :D...tapi aku sempat baca satu je..yang lain takde kesempatan..masa amat mencemburui aku...lalalalalalala

inilah novel-novel baru saya :)
yang aku dah baca "KAN KU KEJAR CINTAMU" besssssttt sangggaat

okeeeiii lahhhh....nak ciap-ciap mau g hantar my sister balik U...:) 
jumpe malam nie okeee..dengan entry yang menbuatkan akuu....nak pengsan
buibuiii

Tuesday, January 24, 2012

Cuti-Cuti Cina Maa....xD Pelbagai Kerenah

malam yang cukup indah buatku...lalalalalala 
yeaahhhhyyyyuuuuuuhuuuu aku di rumah sekarang...cutii cina maaa
malam ini aku terasa rajin nak update blogg...mindu bangat nak menaip nie..
dan macam-macam citer aku nak kongsi dengan pembaca blog ku ini...( punye macam ramai je yang baca )
aku takkan lupa kejadian ini sampai bila-bila
membuat semua pening dengan kerenah aku..nak tahu tak ape??? meh2 baca...:P

cuti akan bermula pada isnin dan selasa iaitu sempena Hari Tahun Baru Cina...dan aku pun mengambil kesempatan untuk pulang ke rumah..ape lagi kan dah bagi cuti kita kena manfaatkannya..tak boleh tangguh2 rugiiii...hihihihii jadii...ENGEDIK pun telah booking tiket untuk dia dan aku..sebelum ari jumaat 20.01.2012..tak salah aku hari khamis dia bagitahu aku tiket tiba-tiba takde..adeowg salah inform..dyeowg ingat tiket masih ade lagi..rupa-rupanya dah abis...aku punya lah cedihh..mana nak cari tiket last-last minutes ini...nak marah pun takde gunakan...puas dah cari kat BANDAR U tiket..memang semua habiss

lepas tu ENGEDIK cakap umi dia nak amek kiteowg...okehh lahh..tiba2 pagi tu tak jadi..umii dia ade keje..aku pun call abah suruh abah amek..abah setuju nak amek tapi abah malas nak datang SERIISKANDAR..abah suruh aku dan ENGEDIK naek bas turun GRIK..nanti kat sana baru abah amek kteowg..kebetulan pulak time nie aku ade prezen untuk projek studio aku..jadi aku tak confirm kan lagi dekat abah untuk datang amek aku n ENGEDIK..aku taktahu kteowg abz pukul berapa prezen..
last-last tak jadi sebab ENGEDIK abz kol 4..ikut hati aku malas dah nak balik tapi ENGEDIK nak balik jugak...aku pun ikut jelah..

malam jumaat tu aku, RAJA, ZUL dan ENGEDIK ke MEDAN GOPENG sebab CHEQ cakap ade tiket bas untuk ke kelantan sabtu pagi pukul 10 a.m..pegi2 tengok kaunter tutup masa tu jam 10 p.m..cedih glerrr...aku dah putus ase time tu..memang takde rezeki nak balik...ENGEDIK cakap esok datang awal..beli dan naek bas terus..aku pun senyap malas nak cakap ape2..

keesokannya..aku terlewat bangun..tengok jam kol 8.30 tapi nacib baek masa tu AISYAH call mintak hantar kan dia ke BANDAR U..kalau tak memang aku takkan sedar dah..dalam pikiran aku sempat ke ini aku nak ke MEDAN GOPENG..bas kol 10..sekarang jam nak dekat kol 9...memang takkan sempat..:( ~ pasrah ajeee...selepas aku ciap2 semua..ENGEDIK datang umah RAJA..cakap tiket habis...aku taktahu nak cakap ape..memang terus diam...fuhhhh !!!! macam2 halangan aku nak balik ini...aku dan ENGEDIK amek keputusan untuk ikut RAJA n ZUL ke Raub....sebab dyeowg ade kenduri kawen umah ZUL..aku harap sangat kat sana ada tiket ke kelantan..sampai sana tanya train..sistem dia pulak buat hal..tak jadi masa tu..tanya bas pun bas pun takde...aku memang dah tensionn sangat masa tu...jam dah dekat kol 4..aku nekad memang taknak balik kelantan..

ENGEDIK cakap nak naik teksi..itu aja satu-satunya jalan..tanya punye tanya..survey punye survey..aku n ENGEDIK pun setuju untuk gunakan khidmat teksi hantar kami ke kelantan..tapi setakat GUAMUSANG jelah..sampai sana abah n umi ENGEDIK datang amek kteowg..perjalanan yang memakan masa 3 jam tu,,,saaangggaaatt memenatkan aku...aku n ENGEDIK selamat sampai di GUAMUSANG dalam pukul 8 lebih2..tak silap aku lah..lupeee dehhh :) dan aku sampai rumah tepat pukul 2 pagi...ENGEDIK suruh aku tido rumah dia tapi aku segan..tak biasee lerrr...tido rumah lelaki...ase macam terbatas je (ape yang terbatas ekkk) ~ ontah lerrrr...lalalaalala

sooo....memang kalu teringat balik..lucu pun ade...kelakar pun ade..umi cakap aku ngn ENGEDIK kepala gilerr2...nekad jugak nak balik..macammane punn..biase lah UMI...kangen sama kamu..pape pun sanggupp ku lakukan..cishhh ayat hihihihi..siyesss aku mindu sama kamu..itu sebab aku mau balikkk...alhmdullahhhhh aku sekarang berada di rumah..
rabu malam dah nak pulang..tak mau balikk belum puas lerrrr :(((((
fuhhhh banyak jugak aku menaip nie kan....ayat pun aku rasa berbelit-belit..kalah ular sawa...kuang3...biarlah janji aku paham ape yang nak aku tulis dan sampaikan..tak paham buat-buat paham lahh..tak pun takyah baca langsung...deal kan...okehh lerrr tanganku sudaa penat menaip..nanti esok aku update lagiii.....itu pun kalau mood rajin masih ada...

buibui,,,salammm muaahhhhsssss

Friday, January 13, 2012

WELCOME 2012 !!! baru nak "UPDATE" xD

elllooo...SELAMAT TAHUN BARU PADA SEMUA !!!! :p 

mesti sekarang cibok-cibok dengan azam-azam baru..hope tahun nie tahun yang memberi kebahagiaan dan sinar yang baru dalam hidup korang semua..okehh
aku baru nak ucap kat korang teruk betoiii kan :D...sudah terlepas 13 hari...tapi aku rasa tak terlambat lagi pun kan2????aku cibuk sangat lah...taktahu nape...dan satu lagi aku masih tak bereskan lagi masalah BB a.k.a beroOkbOnd aku nie..jadi payah lah cikit aku nak meng'online'..dengki jugak sama CIKCACTUS..rajin yee sekarang kamu meng'update blog...orang cuti lama katakan...hihihihihi - jangan marah 
hari nie aku telah dimalukan..semua gara-gara ENGEDIK , PAKCIK a.k.a AMIR...sengal kalian semuaaa..

okeyyyyhhh lah...nie aje yang aku sempat tulis..nanti aku rajin dan ada masa yang terlaung..aku pasti akan meng'update DIARICIKGEDIK..
tatatatata :)

*minggu yang penuh dengan kepenatan..
mata ku akan berjaga sepanjang minggu nie..:(