Tuesday, January 24, 2012

Cuti-Cuti Cina Maa....xD Pelbagai Kerenah

malam yang cukup indah buatku...lalalalalala 
yeaahhhhyyyyuuuuuuhuuuu aku di rumah sekarang...cutii cina maaa
malam ini aku terasa rajin nak update blogg...mindu bangat nak menaip nie..
dan macam-macam citer aku nak kongsi dengan pembaca blog ku ini...( punye macam ramai je yang baca )
aku takkan lupa kejadian ini sampai bila-bila
membuat semua pening dengan kerenah aku..nak tahu tak ape??? meh2 baca...:P

cuti akan bermula pada isnin dan selasa iaitu sempena Hari Tahun Baru Cina...dan aku pun mengambil kesempatan untuk pulang ke rumah..ape lagi kan dah bagi cuti kita kena manfaatkannya..tak boleh tangguh2 rugiiii...hihihihii jadii...ENGEDIK pun telah booking tiket untuk dia dan aku..sebelum ari jumaat 20.01.2012..tak salah aku hari khamis dia bagitahu aku tiket tiba-tiba takde..adeowg salah inform..dyeowg ingat tiket masih ade lagi..rupa-rupanya dah abis...aku punya lah cedihh..mana nak cari tiket last-last minutes ini...nak marah pun takde gunakan...puas dah cari kat BANDAR U tiket..memang semua habiss

lepas tu ENGEDIK cakap umi dia nak amek kiteowg...okehh lahh..tiba2 pagi tu tak jadi..umii dia ade keje..aku pun call abah suruh abah amek..abah setuju nak amek tapi abah malas nak datang SERIISKANDAR..abah suruh aku dan ENGEDIK naek bas turun GRIK..nanti kat sana baru abah amek kteowg..kebetulan pulak time nie aku ade prezen untuk projek studio aku..jadi aku tak confirm kan lagi dekat abah untuk datang amek aku n ENGEDIK..aku taktahu kteowg abz pukul berapa prezen..
last-last tak jadi sebab ENGEDIK abz kol 4..ikut hati aku malas dah nak balik tapi ENGEDIK nak balik jugak...aku pun ikut jelah..

malam jumaat tu aku, RAJA, ZUL dan ENGEDIK ke MEDAN GOPENG sebab CHEQ cakap ade tiket bas untuk ke kelantan sabtu pagi pukul 10 a.m..pegi2 tengok kaunter tutup masa tu jam 10 p.m..cedih glerrr...aku dah putus ase time tu..memang takde rezeki nak balik...ENGEDIK cakap esok datang awal..beli dan naek bas terus..aku pun senyap malas nak cakap ape2..

keesokannya..aku terlewat bangun..tengok jam kol 8.30 tapi nacib baek masa tu AISYAH call mintak hantar kan dia ke BANDAR U..kalau tak memang aku takkan sedar dah..dalam pikiran aku sempat ke ini aku nak ke MEDAN GOPENG..bas kol 10..sekarang jam nak dekat kol 9...memang takkan sempat..:( ~ pasrah ajeee...selepas aku ciap2 semua..ENGEDIK datang umah RAJA..cakap tiket habis...aku taktahu nak cakap ape..memang terus diam...fuhhhh !!!! macam2 halangan aku nak balik ini...aku dan ENGEDIK amek keputusan untuk ikut RAJA n ZUL ke Raub....sebab dyeowg ade kenduri kawen umah ZUL..aku harap sangat kat sana ada tiket ke kelantan..sampai sana tanya train..sistem dia pulak buat hal..tak jadi masa tu..tanya bas pun bas pun takde...aku memang dah tensionn sangat masa tu...jam dah dekat kol 4..aku nekad memang taknak balik kelantan..

ENGEDIK cakap nak naik teksi..itu aja satu-satunya jalan..tanya punye tanya..survey punye survey..aku n ENGEDIK pun setuju untuk gunakan khidmat teksi hantar kami ke kelantan..tapi setakat GUAMUSANG jelah..sampai sana abah n umi ENGEDIK datang amek kteowg..perjalanan yang memakan masa 3 jam tu,,,saaangggaaatt memenatkan aku...aku n ENGEDIK selamat sampai di GUAMUSANG dalam pukul 8 lebih2..tak silap aku lah..lupeee dehhh :) dan aku sampai rumah tepat pukul 2 pagi...ENGEDIK suruh aku tido rumah dia tapi aku segan..tak biasee lerrr...tido rumah lelaki...ase macam terbatas je (ape yang terbatas ekkk) ~ ontah lerrrr...lalalaalala

sooo....memang kalu teringat balik..lucu pun ade...kelakar pun ade..umi cakap aku ngn ENGEDIK kepala gilerr2...nekad jugak nak balik..macammane punn..biase lah UMI...kangen sama kamu..pape pun sanggupp ku lakukan..cishhh ayat hihihihi..siyesss aku mindu sama kamu..itu sebab aku mau balikkk...alhmdullahhhhh aku sekarang berada di rumah..
rabu malam dah nak pulang..tak mau balikk belum puas lerrrr :(((((
fuhhhh banyak jugak aku menaip nie kan....ayat pun aku rasa berbelit-belit..kalah ular sawa...kuang3...biarlah janji aku paham ape yang nak aku tulis dan sampaikan..tak paham buat-buat paham lahh..tak pun takyah baca langsung...deal kan...okehh lerrr tanganku sudaa penat menaip..nanti esok aku update lagiii.....itu pun kalau mood rajin masih ada...

buibui,,,salammm muaahhhhsssss

No comments:

Post a Comment