Thursday, March 29, 2012

malam semua :)
bosan lah pulak malam nie..tak tahu nak buat ape..
dan tetiba aku rasa nak menaip malam nie :) ~ mood kurang ok :(

hari ini aku bawak kawan-kawan aku pergi jalan umah kawan kitorang jugak..
kat kubang kerian..area istana..AZIM namenye..
aku pun baru pertama kali sampai umah dye..takde lah jauh sangat..
nanti boleh datang lagi..mak dia baek sangat2..sporting..
dan anak2 sedara nye comey cangat...lalalalala..
sebenarnya kau tak rancang pun nak g umah AZIM..aku sebenarnya nak pergi tokbali..sebab kat sana ada pesta air..selama 3 hari..tapi tup tup AZIM call suruh datang umah dye jugak hari ini..
tepat pukul 3.30 aku sampai umah...n tak panas lagi punggung aku nie..AZIM call cakap nak datang dengan LUQMAN n AFIQ...pulakkk..buat penat aku je pergi kubang kerian tadi..kejap lagi nak jumpa lagi...hurmmmm...pape pun time kasih lah korang sebab datang..:)

*tengah tengok citer CINTA BUAT EMELDA..umi pulak boleh tanya nape ENGEDIK tak datang..
terus aku takde mood nak tengok..dan aku tetiba aje menangis...~ tak habis-habis aku nie kan..

esok nak kena bangun awal..nak pergi jalan lagi with them...:D lokasi?? masih mencari..
nite people :)


Wednesday, March 28, 2012



i saw you, but i can't reached you,
i heard you, but i can't talk to you,
but i'm always look after you without you knowing..

take care people 
:)

Tuesday, March 27, 2012

Tomorrow My Friends in da House..!!!

selamat malam semua..:)
esokk kawan aku dari U nak datang jalan-jalan kenal kelantan..
dia dah call aku petang tadi..
hurmmm tak sabar nye nak tunggu diorang sampai 
:)
nur syazwani dan nadiah



First Day At Home...

selamat malam cemua :))
apa khabar semua..
harap semuanya sihat2 dan selamat bercuti kepada yang sedang bercuti..(macam saya)
alhamdulillah..semalam tepat jam 7.30 malam aku selamat sampai rumah..
dan sempat jugak jumpe dengan my lovely sis..JALWATI n RABIATUL..di sekolah masing2..
cuma yang kecik aku tak sempat nak jumpa lagi...:D

hari pertama aku kat rumah..fuhhh sumpah mula-mula rasa excited nak balik rumah..
tapiii...
bila dah ada kat rumahh..hurmmm rasa nak balik U balik..
bosannnnn yang terammatt sesangat...tuhan je tahu...sebab my sis takde..sekarang musim sekolah...
jadi diorang tak balik lah..tapi petang tadi adik aku ATI..dah abz exam jadi malam nie adelah orang teman saya tidoo...hihihihiii

ohh yeee...lupa pulakk...esok ENGEDIK dah start keje..
besstt lah kan dapat keje..aku nie aje yang tak keje-keje..
hanya akan menghabiskan masa dengan menjadi si temok yang berjaya...kuang3
pape pun..selamat bekerja kepada kamu..jangan noty-noty yee...

*aku...hurmm masih terpikir-pikir apa aku nak buat sepanjang cuti nie ekk..???
nite people :)


Wednesday, March 21, 2012

Dia buat lagii ~ arggghhhhhh

benciii...benciii..bencii
sebel..sebel..sebel...
ENGEDIK jahat..suka usik saya...:P
ada ke patut dia tipu saya..memang tak patut kan2...kan2..kan2...~ sambil muncungkan mulut..:P
ENGEDIK cakap hari ini dia balik Kelantan...cedih jugak lah kan...ingat hari ini last aku lunch dengan dia..hihihihihi..lepas ini boleh lagi lah makan together-together kan..lalalalalala
aku memang nak hukuman dia,...tapi nak buat pae ekkk??? eeeeeeee dah tiga kali kot dia maem-maen kan aku :( sedihhh gerammm rasa nak gigit-gigit jeee...aaaaummmmmmm..okeiii lahhh cauuu luuu..
buibui
goodnite :)

Monday, March 19, 2012

selamat petang semua :)
hari ini cuaca agak mendung sedikit dan aku pasti mesti ramai yang tidur kan2..
macam kawan-kawan aku nie larhh..semua dah terbongkang..huhuhuuu
hari ini paper second last..tak sabar nak tunggu paper akhir..miss glerr kat rumah..
my sis n abah umi...:(

malam ini kelas aku ada wak program cikit..biasa lah kelas aku nie ade je aktiviti dyeowg nak buat kalu time-time akhir macam nie..alhmdulillahlah..tiap-tiap sem tak pernah miss dengan aktiviti...rasa memang dah jadi perkara wajib kot...aktiviti malam nie laen dari yang lain ckit..(tak banyak pun) :D
kalu sem-sem lepas kitorang makan-makan ramai..sem ini laen ckit..maen ramai-ramai pulak..
kami sepakat nak maen futsal..dan semuanye dah diatur dengan baik..harap malam nie semua berjalan dengan lancar dan semoga ia menjadi kenangan buat kami semua..sebab sem depan semua akan berada di negeri masing-masing untuk latihan praktikal..insyaalllah kalau takde pape halangan..8 bulan jugak lah kami tak berjumpa..mesti rinduu kan2???

dan malam nie malam terakhir ENGEDIK ada kat cnie...dan malam terakhir kami semua dapat jumpa dia..sem depan tak jumpa dah..:( dan ALOY punn kami tak jumpa sem depan..dye terpaksa extend sebab masalah kesihatan..makin berkurang lah ahli-ahli kelas aku...tiap-tiap sem ade je yang akan tinggalkan kami..tapi yang duk satu negeri dengan ENGEDIK tu..still lagi boleh jumpa..bak katanye lah kan..hurmmm...tapi aku harap sangat hubungan kami semua nie akan berkekalan dan berhubung diantara satu sama lain..:P (ayat aku hahahaha)

dan bukan aje ENGEDIK yang aku takkan jumpa untuk sem-sem akan datang..AYU a.k.a akak sulong dan AG a.k.a akak tengah pun aku takkan jumpa..ayu sem depan dah abis..aku pulak praktikal..AG pun macam ENGEDIK..sedih sangat aku rasa...semua orang yang aku sayang n rapat semua tinggalkan aku kan....??? kenapa ekk...menyebabkan aku fobia nak rapat ngn orang..yelah tu...huhuhuh..dulu YANA , UYU...(nanges)...sekarang ENGEDIK,AYU n AG pun...:((( hurmmm
okaii lah...aku dah tak dapat teruskan penulisan aku ini..huhuhuhu
nanti aku update pasal aktiviti kami malam nie yee..
adiosss


Miss our memories

semalam birthday my k.ngah a.k.a AGAZIMAH..
dan entah kenapa aku rasa sangat-sangat sedih..maybe mesej awak buat saya nangis kot..huhuhuhuhu
sejak akhir-akhir nie,,kuat sungguh aku kuarkan air mata aku nie...sangat baik hati kan :P
aku sedih maybe sebab aku rindukan dia..aku rindu sangat kat dia..dan tetiba semua kenangan bersama aku ingat kembali..awk saya rindu kat awak..rindu usik awak...rindu nak tidur sama-sama dengan awak..makan sama dengan awak...jalan-jalan sama dengan awak..semua lah yang kita pernah buat dulu..
saya sedih tahun nie tak dapat nak celebrate sama-sama...kita dah jarang jumpa sebab sem nie kita tak duduk samakan...dah lama kita tak bual panjang2..dan tahun nie jugak saya terlepas nk sambut birthday k.long a.k.a NURHIDAYU..walaupun saya duduk dalam..tapi sekarang dah jarang-jarang jumpa dia...
saya rindu kat awak dan ayu...:( lepas nie boleh ke kita jumpa lagi???  awak saya harap sebelum balik kita jumpa yee...dan hari ini birthday MUHAMMAD ANIS AKHMAL MAZLAN...semoga panjang umur dan hapi selalu..:)





Friday, March 16, 2012

Finally...yeayyhhhhh :))

selamat malam semua :) 


hihihihihi..saya happy happy happy cecangat sebab saya dah ada header..sunke sunke sunke..( ngada-ngada lah pulak) kecohh betull...biar lahh..bueekkk..tak sangka aku berjaya ciapkan jugak header aku...selama 4 jam aku duk menghadap benda nie..dah banyak kali aku try buat pahtu salah edit lagi..buat lagi..edit,salah,buat lagiii edit salah buat lagii..(bengong ehh) :D dan tepat pukul 7.20 aku telah ciapkan header aku...dah lama kot aku nak header..tapi aku tak pandai buat..nak tempah macam malas je..lagi pun leceh tempah-tempah nie..kena bagi tahu design macam mane kita nak, ape motif , tajuk nk letak gambar ape..macam-macam lah..jadi dengan ketidaktahuan ( bahasa ape pulak aku nie) argghhhhh,,,,aku tak putus asa,,,aku cuba jugak buat..and finally i got it..congratz kepada diri sendiri yeee...(mula perasan) tapiii it's very simple but insyaallah i will try make it better again..
*practice make perfect right ??? huhuhuhuhu...lepas nie aku punye hobi baru lerr..lalalalaala
okaiii papaiii

Monday, March 12, 2012

Hate This Feeling !!!!

fuhhh !!! perasaan nie datang balik..aku benci benci benciiii..ini disebabkan MOHDSYAFIQ yang tetiba tanya sal ENGEDIK...gerammm betulll..tak suka lahhh..kejap lagi  pasti akan menangis...aku tak tahu lah bila aku dapat ubah tabiat aku nie..aku tak boleh kalau aku tengah boring,aku takde benda nak buat..takde orang nak bual2 dengan aku...secara automatik aku mesti akan teringatkan benda-benda yang akhinya akan membuat aku cedih dan menangis..hanya menangis aku akan lebih tenang...tapi ada orang tu cukup geram tengok aku menangis..huhuhuhu..kekadang aku penat jugak menangis nie..menangis benda yang sama..tapi yang pasti nak taknak aku harus terima kenyataan nie..setiap apa yang kita miliki suatu saat nanti pasti akan tinggalkan kita bukan??? hurmmm tapi kenapa susah untuk aku terima kenyataan ini??? kenapa??? eeeeee benci benciii...

*syrindukanENGEDIKsaya..:(

Friday, March 9, 2012

Sony ; Smartwatch

selamat petang semua..:)
sekarang aku terlampau rajin nak meng'update' blog...pdhal minggu depan aku dah nak exam..huhhuhu
tak tetiba tadi aku terbuka laman sony punye website...dan aku tertarik pada benda nie..comey dan elegen je aku tengak..memang smart glerr..memang sesuai sangat lah dengan nama yang diberi iaitu 'SMARTWATCH'..

* jom layan gambar2 nie...

sangat simple..dan banyak kegunaannya walaupun kecikk

 tweet , FB n call pun boleee !!!

bolehhh ditanggalkan...comey canggat

dan yang pasti my fav kalerr ada ... :)))


begitu canggih teknologi skunkkan...dulu jam hanya alat untuk melihat masa..skunk jam pun boleh dijadikan bahan untuk berkomunikasi..
lepas nie apa pulak lahhh yeee...????

okeiii buibui


:)


Kalau suatu hari awak menangis, bagitahu saya.. Saya tak janji nak buat awak tersenyum tapi saya boleh menangis bersama awak :')

Kalau suatu hari awak ada masalah, awak bagitahu saya.. Saya tak janji nak bagi penyelesaian tapi awak boleh kongsi dengan saya :)

Kalau suatu hari awak nak pergi berjalan, bagitahu saya.. Saya tak janji saya boleh selalu teman awak tapi saya akan cuba agar selalu boleh teman awak :')

Kalau suatu hari awak perlukan seseorang untuk mendengar cerita awak, saya janji saya akan ada untuk awak :')

Tapi.. Kalau suatu hari awak perlukan saya dan saya tiada, mungkin kerana Allah lebih memerlukan saya :')

Thursday, March 8, 2012

selamat malam semua :(((

tetiba aku rasa sedih sangat maghrib-maghrib nie tak tahu kenapa???
bercampur sebab tahu my family nak balik JOHOR kot...abah balik pun sebab nak tengok kakak dye sakit...tapiii aku pun nak g jugakkk..mindu sama makngah..dah 2 tahun tak balik sana...
cedih glerrr...aku nak pergiii..tapiiii aku ade exam hari isnin nie..macammane nak ikut...abah lah nie suka sangat bagitahu kan aku dah jadi macam nie...arggghhhh...geram sama kamu daddy...
tuhan je tahu perasaan aku sekarang ini...aku tak tahu kenapa aku rasaaa sesanggattt cedihh...:(((((
aku tak suka kalau aku macam nie...benciii2..tabiat lama sudah kembali..
sebenarnya sebenarnya sebenarnya sebenarnya..aaaaaaaaaaakkkkkkuuuuu rindu kat family aku..seyesss !!!! lama tak jumpa dyeowg...auwwwwww....nak balikkkk..YA ALLAH kuatkan hambamu ini...aku tak suka macam nie...sebab aku akan teringat teringat dan terus teringat...sekaligus akan menangis menangis dan terus menangissss.....aku tak suka perangai aku nie...!!!! bila lah akan hilang..???? 
dan yang aku geram adik2 aku semua duk update status n dyeowg cakap dyeowg rindu aku...adoiissss aku lagilah bertambah sedihh....

* mindu kamu semua..:(((( ~ sambil airmataku mengalir dengan lajunya..semoga kalian selamat sampai :'(
buibuii


Sunday, March 4, 2012

Tak Nakkk :((

salam dan selamat malam semua...
sekejap aje masa berlalu..lagi 3 minggu semester 4 aku pun akan berakhir..
bila teringat kan masa-masa tu secara automatik hati ini menangis secara tiba-tiba..kenapa??? aku sendiri pun tak tahu..maybe lepas nie kami semua akan pergi praktikal insyallah kalau tidak ada masalah dan halangan-halangan...:) 6 bulan / satu sem aku tidak jumpa dengan budak-budak kelas aku..mesti masuk semester 6 kiteowg akan jadi macam mula-mula dulu...tak biase..yelah lama tak jumpa..mesti segala-galanya berubah dan berbeza..lebih kurang 9 bulan jugak kami tak jumpe..cuti sem 3 bulan + praktikal 6 bulan..auuwwwwww :(((( cedih3....pasti aku akan rindu kamu semua...terlalu banyak memori yang kita lalui sama-sama..kita makin hampir dengan perpisahan yang kita tak pasti bila kita dapat jumpe lagii...:( ummm dah lahhh aku tak tahan nk citer sal nie..asik nak menangis je...nanti aku ade masa aku tunjuk gambar dak2 kelas aku..

*besok nak g ipoh tengak classmate kteowg sakit..harap kamu cepat sembuh yee..

okeii papai

Thursday, March 1, 2012

Studioo dah Tamat...

salam dan selamat petang semua..:))
amat jarang sekali aku meng'update' blog pada waktu2 petang macam nie...
entah dari mana datangnye angin rajin aku nie nak berceroteh petang2 nie..
hari ini 1.3.2012..satu tarikh yang cantekk kan??? memang cantek sebab ia merupakan tarikh terakhir bagi studio aku untuk semester nie..:(( cedih lah pulakk..ase kejap je masa berlalu..( ekkk yelahh tuuu..dulu bukan maen tak suka studiooo) :P sempena hari terakhir kami satu kelas macam biasa pakat2 buat satu kenduri jamuan kelas..kali ini kami buat ala kadar je..tak macam semester lepas..agak meriah..tapi pape pun aku enjoy this event..walaupun tak semeriah dulu tapi still suasana tu ada...maybe sebab masing-masing tengah bertungkus lumus untuk ciapkan kerja yang perlu dihantar hari ini..* termasuk lah aku..:P 

minggu depan dah start cuti untuk study week...aku memecah rekod tak balik..:((( *menangis di dalam hatii..
aku nak balik...mindu sama umi n abahh..tapiii kerja2 yang masih ade membuatkan aku terpaksa membuat keputusan untuk stay di sini..terima jelah kan..okeiii nie je entri untuk petang ini...nak balik,,,dan sambung tidoo yang telahh aku rugi kan selama beberapa hari ini..:DDDD

* takut nak exammm,,,dup dap dup dapp