Monday, March 25, 2013

Aku penat. Bukan letih, Tapi lelah.


erkk?? Kenapakah?? 
Serious aku memang tengah penat. 
Penat?  Semalam menangis sebab tekanan pasal kerja. 
Ya, tanggungjawab semakin berat. 
Aku tak larat.
 Ya, aku kuat. 
Aku kena kuat. 
Aku mesti kuat.

Monday, March 18, 2013

Permulaan hari.

Assalamualaikum.

This week and next week my schedule will be very tight. -,- Tak ready langsung untuk menghadapi peperiksaan. Sekarang ini lebih fokuskan untuk siapkan report-report studio yang tertunggak dan final study (thesis) aku je. Pagi tadi sempat jugak mengadu kat my cayam #Nur Syamimi. Kena bebel  kejap. Tapi takpelah untuk kebaikan aku jugak kan. Siap bagi kata-kata semangat lagi tu. Huhu.  


Remind me :
  • Jangan selalu merungut dalam membuat sesuatu kerja nanti semuanya akan menjadi sia-sia.
  • Sesibuk mana pun kita, jangan sampai lupa untuk makan. 
:) 
Buibui

Friday, March 15, 2013

Annual Dinner TRIPS Continueee :)))

Assalamualaikumm dan salam jumaat semua :)

Hari ni rasa ada kerajinan sedikit untuk menaip dan bercerita. Masih ingat lagi entry ini, aku just letak gambar tempat dan persekitaran je. Saje nak buat korang semua tertunggu-tunggu. (Ada ke yang tunggu) -,-. Dinner kali ni merupakan dinner yang terakhir bagi aku dan rakan-rakan yang lain kerana semester ni, semester terakhir aku sebagai seorang mahasiswa. Insyaallah. Bakal mengenggam segulung Diploma Perancangan Bandar dan Wilayah. Aminnnn :D Sungguh pantas masa berlalu tinggal beberapa minggu je lagi bakal meninggalkan UITM SERI ISKANDAR, PERAK. :'( Bakal merindui semua. 
*Okeii, back to the topic. Suka sangat lari pada tema kan aku ni. Grrr. 

 10.03.2013. 
Bertempat di TROPICANA BALLROOM & BANQUET, IPOH. 
Colour Blocking.

Sempat lagi bergambar. Kami ke hotel berkonvoi bersama-sama sebanyak 5 buah kereta dan aku sedih sangat sebab tu yang pertama dan mungkin yang terakhir kami konvoi. Lepas ni entah bila lah pulak dapat rasa :( 


Pakcik dan Syafiqqq :)

Kami bertolak dari rumah pada jam 6 petang, perjalanan kami mengambil masa selama satu jam setengah. Dan tepat pukul 7.30 kami semua sampai di hotel. Acara mula pada pukul 8.30 jadi sempat kami semua solat maghrib di surau yang telah disediakan.



My Herooossss 6B. *tak cukup ag ni.


Saidah Haziqah, Me, Luqman Hakim, Hafidzah Ramadhani dan Siti Nurul' Aisyah
:D




Lecturer yang satu-satunya mengikut tema pada malam tersebut. 
Sporting habisss :) En Izzamir


Kelas aku menjadi wakil part 6 untuk buat persembahan. Thank you Aisyah, Nadiah dan Hafiy for the awesome performances. Kami semua part 6 diminta naik ke pentas dan bersama-sama menyanyikan lagu Sahabat. Dan time ni siyess aku sebak sangat sangat :((( 


Me + My best friend = Fun & Trouble


Cakkk !!!


All part 6. Kenangan.


Dari kiri aku perkenalkan Syazwani, Aisyah, Bella, my handsome boy #pakcik a.k.a Amir, Izzati, Kak Asmani dan Raja Azlinda.


Kanak-kanak riang. Huhu
Oppa Gangnam Style, la konon kan.


:D
Again, again and again.
 Lepas ni entah bila la dapat gambar bersama. Sobs sobs


With our Penasihat TRIPs. En Hasnizam. Bila nak kahwin aku pun tak tahu. Hehe.
Ampun encikkk !!


Friendship.


Ngeeee :D

Fuhh! Pening kepala nak plih gambar mana, terlalu lalu lalu lah banyak. Dan itu aje yang aku rasa ok, dah tak larat nak mengupload. Harap takde yang terasa kalau gambar korang takde kat cini. -,- Banyak sangat taktahu nak petik yang mana. Pape pun. Terima kasih untuk malam tersebut. Enjoyy sangat. Hope persahabatan kita semua akan kekal sampai bila-bila Sayang semua ketat-ketat. :) Sedih dah nak habis. Kejap je 3 tahun. 

Buibui. Assalamualaikum.

Thursday, March 14, 2013

Wednesday, March 13, 2013

Annual Dinner TRIPs.

Assalamualaikum semua. Hye!
Entry bergambar -,- at Tropicana Grand Ballroom & Banquet, Ipoh.







Ok. Buibui. Tak kesempatan nak update yang lain. Tengok gambar la dulu ok :D
Tunggu yee. Insyaallah

Thursday, March 7, 2013

Kenapa Allah temukan kita dengan orang yang salah???


  • supaya apabila kita bertemu jodoh yang sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNya.
  • supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.
  • supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
  • supaya kita dapat kasih sayang yang terbaik, khas untuk diri kita.
  • supaya kita sedar bahawa Allah Maha Pemurah & Penyayang kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.
  • supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tidak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
  • supaya kita menjadi manusia yang hebat jiwanya.
  • supaya kita lebih faham bahawa cinta yang terbaik hanya ada bersama Allah.
  • supaya kita lebih mengenali kehidupan yang tak selamanya kekal

p/s : PERCAYALAH sesungguhnya Allah malu untuk menolak permintaan hambaNya yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNya.


~Allah tahu apa yang terbaik untuk kita ~