Wednesday, June 12, 2013

Wordless Wednesday !!

 ♥ ♥ Lebiuuuu ♥ ♥




Mana dia kekasih hati, mana dia pujaanku yang sejati
#eh
 have a good day everyone :)

Sunday, June 9, 2013

Don't Give Up!!

Assalamualaikum dan happy sunday!

Pagi-pagi lagi dah datang idea nak menaip, harapnya tak merapu yang bukan-bukanlah. Aku ni kadang-kadang suka bebenor lari dari tajuk asal. Macam biasa, bangun je dari tidur buka lappy, terus ke laman sosial network : facebooking sama twitterking. Hahaha, mandaii je kau ye Meera bagi nama :P

Dan terbaca satu status dari kawan aku yang tercayam kat group kelas kami. Cayam ok semua kawan-kawan aku, tanpa mereka semua siapalah diri ini. Ayat selaluh (bak kata orang tu) Grr. Yang berbunyi macam gini : sat nak g print screen. -,-

Inilah status dia, sorry kena tutup nama, tak pasal-pasal dia marah aku tayang nama dia. Orangnye garang tapi masih ada bunga-bunga di taman yang bersembunyi di sebalik lubuk hatinya. Hukhuk. Apa yang sedang aku merepek ni. Opsss maaf yaaaa. Baca je terasa cedih sangat dan terharu pun ada. Suka dia cakap "Sahabat Dunia Akhirat"  Insyaallah. Mudah-mudahan ikatan ini akan kekal hingga ke Jannah. Cedih sebab aku terlalu rindukan mereka semua, dah hampir 4 bulan masa berlalu, dan 4 bulan juga la aku dan kawan-kawanku berpisah. Sentiasa rindukan gelak, ketawa, gurau senda mereka semua.

Masa aku menjejakkan kaki ke UITM, aku terpikir di sini kami bermula bersama-sama, dan diakhirnya nanti kami akan mengakhirinya bersama-sama, siapa cakap aku tak sedih, masa aku tengok result, dalam hati menangis sebab aku tak dapat grad sama-sama dengan rakan-rakan yang masih terkandas dek kerana masalah yang tidak dapat dielakkan, kalau di kira-kira tak sampai 15 orang kelas aku yang akan grad nanti, aku nak sangat kami semua dapat merasainya kejayaan yang selama 3 tahun susah senang kami lalui bersama-sama. Tapi rencana Allah tiada siapa dapat menghalangnya. Hari ini kami masih lagi boleh ketawa bersama, hari esok tiada siapa yang tahu apa yang bakal terjadi. Aku percaya semua yang terjadi dan berlaku pasti ada hikmahnya. Cuma semua itu cepat atau lambat je. 

Peringatan buat diri sendiri dan rakan-rakanku juga! 

Doaku sentiasa mengiringi kalian semua, tak kira di mana kalian berada.
Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. 
Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian.
Mungkin hari ini aku senang, mungkin juga hari esok aku jatuh.
Kita hanyalah ujian dariNya sahaja.


Sahabat untuk selamanya :) Love them forever.

p/s :Semoga berjaya dalam apa juga bidang yang kalian bakal tempuhi, lakukan dengan penuh kesungguhan dan penuh keikhlasan. Insyaallah kejayaan pasti milik kalian semua. Ku pasti kita semua akan kecapi impian dan kejayaan bersama-sama. Aminn. Semester baru dengan azam yang baru ok!! 

Saturday, June 8, 2013

Us ♥ Entry Bergambooorrr

Assalamualaikum  :)

Hari ni hari yang super duper tired.  
Hangout with my siblings and BFF. Letih sungguh. Ni pun mata tak berapa nak segar, tapi tangan ni gatal nak menaip. Bawa budak-budak pergi shopping, maklumlah cuti sekolah dah habis, maka kelam-kabut la nak pergi beli barang. Macam biasa destinasi peverat KBMALL. :D 


Sejak balik, hari ni baru dapat jumpa dia. Sorry dear.


Kenapakah ??? Hahaha



We argue, We fight, We stop talking to each other at time..but in the end, family is family :D


Kesengalan -,-
Lepas kekenyangan terus jadi macam ni. Aku suka sangat buat muka entah pape.
Grrrr


My cayam dan mysista2 : Jalwati


Budak tecikk kepenatan :) Cian dia.

Esok, akan kembali seperti sedia kala. Tinggallah daku keseorangan di rumah. :(
Takde pape pun yang menarik untuk entry kali ni, tapi saja je tangan gatal nak meng'update.

:D
Take care.

Monday, June 3, 2013

Who next??

Assalamualaikum :) 

Dush dush dush. Tumbuk-tumbuk cikit habuk-habuk dalam ni. Agak lama blogger ni menyepikan diri. Grr bloggerkah?? Hahaha. Sejak habis je belajar ni, idea nak menulis dan menaip sudah hilang melayan entah kemana. -,- Nak kata kerja tak pun, duk rumah je makan tidur makan tidur. Kawan-kawan aku yang lain kebanyakannya adalah jugak pulus masyukkan. Aku ni je yang tak sedor-sedor :D

Alhamdulillah baru-baru ni pakcik baru je selamat mendirikan masjid. Semuanya berjalan dengan lancar. Dapat makcik baruuu!! Saya suka, saya suka. Tapi makcik aku ni pendiam cikitlah, maybe sebab tak biasa kot, masih malu-malu kucing gitu. Tak berapa nak mesra alam lagi. Hoho. Almaklumlah, anak-anak buah dia nikan semuanya terlebih mesra alam. Mulut tak reti nak duduk diam. Pot pet pot pet. Mesti dia terkejutkan, tetiba je kan. Tanya itu, tanya ini. Orang jakun baru dapat makcik baru memang macam tu. Over terlebih. -,- Oh ye, nama makcik aku Tuan Nur Anis binti Tuan Mokhtar. Tuan ok? Kau ada? Dan kami sepakat panggil beliau CikNis or CikAnis. Cantik, manis dan lemah lembut je orangnya. :) 

Aku sebenarnya dah melalut panjang dah ni, tujuan asal nak citer pasal perkahwinan orang lain. Ter'story' pasal pakcik pulak. Pasal pakcik kita cerita dalam entry lain okey! Tarikh yang sama dengan tarikh wedding pakcik pada 31.05.2013 kawan aku, kenal tak Raja Azlinda?? Alaa aku ada jugak sebut-sebut nama dia dalam blog aku ni. Tak caye or nak kenal, silalah jelajah satu-satu entry dalam blog aku ni :P Dah jadi PUAN!!! Tahniah dear. I'm so happy for you. Tak sangka kawan aku sorang ni dah pun bergelar isteri kepada En Zaidi Nordin a.k.a Edy. Selama 9 tahun mengharungi segala cabaran dan dugaan akhirnya sampai juga mereka ke jinjang pelamin. Indah sungguh percaturan Allah, tiada siapa yang menduga akan kehendak dan ketentuanNya.

Nak tengok tak gambar dia. Jomm!!

Akad nikah
30.05.2013.


Dup dap dup dap. Yeeee.


Alhamdulillah.
Hanya dengan sekali lafaz Raja Azlinda telah menjadi zaujah Zaidi Nordin :)


Masa akad nikah ni aku tak dapat datang :( Tengok gambar jelahh.


Mrs Raja Azlinda
* The greatest love stories are not those in which love is only spoken, but those in which it is acted upon.


Theme : Baby blue + baby pink  #pastel #colour



Every love story is beautiful 


  Love IS endless =)


Gambar saya takde. Huwaaa.
Antara kawan-kawan kami yang hadir. Miss them. Nasib sempat jumpa, lepas rindu kat dorang :)



Kejelesan. *sapa suruh balik awal.
Selamat pengantin baru dear, semoga ikatan suci ini akan kekal ke jannah
dan cepat2 dapat baby! #eh

p/s : Foto-foto credit oleh Nur Najwa a.k.a Wawa :)

Lepas ni giliran siapalah pulak. Jeng jeng jeng.